Всички знаем, че при настъпването на зимните месеци в природата

...
Всички знаем, че при настъпването на зимните месеци в природата
Коментари Харесай

Как да ставаме по-лесно от леглото през студените месеци?

Всички знаем, че при настъпването на зимните месеци в природата количеството слънчева светлина понижава, което се отразява отрицателно на съвсем всяко животно, а индивидът не е изключение: неналичието на светлина може да докара до развиване на меланхолия при хората, написа jenata.blitz.bg.

„ На доста от нас ни е познато възприятието да не можем да станем от леглото през зимата. Но, умерено, би трябвало да знаете, че има елементарен трик за това по какъв начин безпроблемно да се разсъните заран и да избегнете проблеми “, сподели сомнологът доктор Роман Бузунов.

„ Първият метод: стартирайте така наречен „ лек будилник “. Имитирайте зазоряване и по този начин ще се разсъните по-лесно “, изясни лекарят.

„ Като цяло си коства да започнете сутринта в най-осветената част на денонощието “, прецизира доктор Роман Бузунов.

Вечерта си коства да изберете заглушена жълта светлина. За да извършите това, може да бъде потребно да инсталирате електрически крушки, които ви разрешават да регулирате светлината. Ако е по опциите ви, коства си да отидете на отмора в слънчеви страни през зимата: Египет или южните елементи на Турция. За малко време ще съберете слънчеви лъчи и резултатът ще продължи няколко седмици или даже месеци.

„ И друго доста значимо – не отлагайте утринната тревога доста пъти. Направете го най-вече два пъти, другояче ще станете с неспокойствие и нарушен сън “, прецизира сомнологът доктор Роман Бузунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР