Всички знаем, че майчината кърма е истинско съкровище за малкото

...
Всички знаем, че майчината кърма е истинско съкровище за малкото
Коментари Харесай

„Кърмя 4-годишния си син и няма да спра да го правя, независимо какво мислите!“ Майка насъска обществото срещу себе си – права ли е?

Всички знаем, че майчината кърма е същинско богатство за дребното дете. Освен, че му дава най-необходимото, изследванията недвусмислено сочат, че майчиното мляко ускорява детския имунитет.

Затова милиони дами по света избират кърменето като най-естествения способ за хранене на детенцето си до 2-годишна възраст. Една майка от Англия обаче насъска обществото против себе си, заявявайки намерено: “ Още кърмя 4-годишния си наследник и няма да спра да го върша, без значение от това какво споделят и мислят другите! “ Това съобщи пред  Daily Star английската журналистка Алисън Яроу.

Тя признава, че дава на момченцето си да суче най-малко един път дневно. И прибавя, че този развой й оказва помощ да се „ свърже и поддържа връзка “ с него.

„ Все още го кърмя, тъй като това е метод да сме по-близо. Много ни е добре. Това е фамилиарност. Гледаме се в очите и се прегръщаме. Имаме физическа връзка. И това укрепва връзката ни като цяло “, декларира дамата.

 майка кърми пораснало момче

Яроу споделя, че процесът й харесва и прибавя, че би го правила даже и да не й е прелестно.

По думите й кърменето има доста повече преимущества, в сравнение с изборът да не го вършиме. И прибавя, че това не е кой знае какъв „ огромен ангажимент “, защото лишава единствено няколко минути дневно.

Понякога, в случай че не е в въодушевление, британката отхвърля на сина си и счита, че по този начин образува у него визия за персонално пространство.

„ Аз съм човешко създание, имам си персонално пространство. Понякога желая да прегърна някого, а от време на време не желая да го прегърна, същото важи и за кърменето. И в случай че не желая, просто споделям „ не “ “, показва тя.

СЗО предлага през първите шест месеца бебетата да се хранят единствено с майчино мляко. След това, до 2-годишна възраст, децата могат да одобряват майчино мляко дружно с твърди храни.

Яроу счита, че в общественото пространство не се приказва задоволително за продължителното кърмене и обществото е склонно да съди дамите, които не следват общоприетите стандарти.

Според нея към момента не са извършени качествени проучвания за изгодите от дълготрайното кърмене. Освен това някои жени се сблъскват с доста компликации, когато занапред стартират да кърмят след раждането, защото страната не им оказва помощ финансово, в случай че процесът е по-сложен.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР