Всички знаем, че лютото помага за намаляване на теглото, но

...
Всички знаем, че лютото помага за намаляване на теглото, но
Коментари Харесай

Откриха нови полезни свойства на лютите чушки

Всички знаем, че лютото оказва помощ за понижаване на тежестта, само че се оказва, че това не е единственото им позитивно качество.
Последното изобретение е, че лютите чушки и други лютиви подправки мога да понижат несъразмерната приложимост на сол, което въздейства добре на сърцето и кръвоносните съдове. Това се споделя в публикация, оповестена в списание Hypertension.
„ Неотдавна наши сътрудници откриха, че дребни дози капсацин, лютото вещество в чушките, усилва соления усет. Проверихме дали това оказва въздействие върху използването на сол “, съобщи Чжимин Чжу от Трети военно-медицински университет в Чунцин.
Лютата храна постоянно се счита за безполезна и даже нездравословна за стомаха и другите хранителни органи. През последните години учените откриха, че алените люти чушки и другите люти храни имат маса плюсове. Например, преди две години биолозите откриха, че лютото води до изгарянето на мазнини, форсира метаболизма и понижава възпаленията.
Чжу и неговите сътрудници разкриха още едно позитивно качество на лютата храна, наблюдавайки към 600 доброволци, съгласили се да употребяват лютиво в продължение на избран интервал от време.
Наблюденията са дали забавни резултати. Установено е, че използването на люта храна е понижило налягането в кръвоносните съдове. Това е обвързвано с обстоятелството, че доброволците са понижили доста потреблението на сол.
Учените също по този начин са открили, че центровете на соления и пикантен усет в мозъка се намират един до различен и частично се преплитат. Затова включването на центъра, отговарящ за лютия усет, усилва работата на клетките, отговарящи за разпознаването на солта. Така храната наподобява по-солена, в сравнение с е в реалност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР