Всички знаем, че е добре за здравето ни да пием

...
Всички знаем, че е добре за здравето ни да пием
Коментари Харесай

Защо е наистина важно да пием достатъчно вода

Всички знаем, че е добре за здравето ни да пием задоволително вода. Много от нас много пъти са се опитвали да си слагат това за цел, само че да си признаем, не всеки път се оказва лесна за осъществяване.
 Зимата, водата, зимната дехидратация и незадоволителното количество, което одобряваме
Как да избегнем зимната дехидратация

Често допускана неточност

Навикът да пием задоволително вода обаче би трябвало да ни стане приоритет - просто би трябвало да се съсредоточим върху желанието си. Може да е тъй като желаеме да имаме по-хубава кожа или пък да сме по-бодри и енергични, значимото е да не се оставяме жадни.

Отскоро към този момент имаме и още една положителни причина за това. Според ново пиенето на задоволително вода е обвързвано със доста по-нисък риск от развиване на хронични болести и по-нисък риск от преждевременна гибел.

Можем умерено да се доверим на изследването, защото то се е провеждало в продължение на цели 25 години. В този интервал към 15 000 души на възраст от 45 до 65 години вземат участие в постоянни клинични прегледи за премерване на серумните им равнища на натрий (високите равнища на серумен натрий са свързани с дехидратация).
 Снимка 602020

Резултатите демонстрират, че хората, чийто серумен натрий надвишава 142 mmol/l, са по-застрашени от развиването на хронични болести и от гибел на по-млада възраст. Оказва се, че по-възрастните участници имат 64% по-висок риск от развиване на хронични болести като сърдечна непълнота, инсулт, предсърдно мъждене, заболяване на периферните артерии, хронично белодробно заболяване, диабет и деменция.

Въпреки че в изследването не е конкретизирано тъкмо какво количество вода са пили участниците, изводът е явен - колкото по-хидратирани сме, толкоз по-вероятно е да живеем по-дълъг и по-здравословен живот.

Освен че е добре да стартираме да пием повече вода, ако през множеството време подценяваме жаждата си, можем да одобряваме и добавки с хиалуронова киселина. Нея нормално я губим с напредването на възрастта.
 Осем чаши вода, физическата интензивност, възрастта и какъв брой вода дневно би трябвало да пием в действителност
Може ли да прекалим с пиенето на вода

Какво споделя ново изследва

За хиалуроновата киселина се знае още, че половината от общото ѝ количество в тялото ни се намира в кожата, като я има и в тъканите, ставите и кръвоносните съдове. Също по този начин тя играе основна роля за ставите, като ги поддържат здрави с напредването на възрастта, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР