Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това се

...
Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това се
Коментари Харесай

Всички заведения ще работят и след ограниченията, ако не - излизаме на протест

Всички заведения ще работят и след 22 часа. Това се отнася и за останалите градове, където са влезнали в действие ограниченията от Етап 3.

Представители на ресторантьорския бизнес, на която са разисквани новите антиновид ограниченията в София, ее взето единомислещо решение – протест на заповедта, ограничаваща работата им.

Собственици са безапелационни, че ще заведат искове против България поради въпросната заповед, ограничаваща потенциала за работа на заведенията до 50% и налагаща вечерен час до 22 ч.

„ Обявяваме гражданско непокорство. Ще работим протестно, спокойно и добродушно, само че в случай че ни принудят, ще излезем на улицата”, безапелационни са Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България и Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

Те обясниха, че към този момент са имали среща със здравния министър Асена Сербезова, на която декларирали несъгласието си с това, че ограничаването, което се постанова, не е еднообразно за всички – изключително за държавната администрация.

„ Държавата би трябвало да има съответен вид, по който да ни компенсира, тъй като затваря единствения имунизиран бизнес”, споделиха още Зумпалов и Петров.

От среднощ на 27 януари се планува заведенията да работят до 22 часа, като потенциалът се лимитира до 50%.

В публична позиция от брашна към този момент оповестиха, че показват " откровено неразбиране от решението на държавното управление да остави без работа най-високо имунизираната част от популацията ".

Още предходната седмица притежателите пък оповестиха, че ще бойкотират ограниченията и готвят митинги.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР