Всички заедно, българите, македонците, както и френското председателство на Европейския

...
Всички заедно, българите, македонците, както и френското председателство на Европейския
Коментари Харесай

Френският посланик у нас: Постигнахме компромис, гарантиращ бъдещето на българи и македонци

Всички дружно, българите, македонците, както и френското председателство на Европейския съюз работихме дружно, с цел да може Европа да бъде по-силна, с цел да може историческите проблеми сред България и районен съд Македония да срещнат повече схващане . Това съобщи пред БГНЕС посланикът на Франция у нас Н.Пр. Флоранс Робин.

„ Ние бяхме отворени, ние слушахме и едните и другите и мисля, че успяхме и постигнахме един компромис, който да подсигурява бъдещето и другарството сред народите “, акцентира дипломат Робин.

Според нея сега Европа би трябвало да бъде единна пред големите провокации подбудени от множеството рецесии, пред които сме изправени.

„ В момента повече от всеки път европейският континент има потребност да бъде дружно, ние всички би трябвало да се обединим, с цел да преодолеем всички компликации и провокации, които се изправят пред нас, тъй че повече от всичко е значимо, въпреки и да сме разнообразни, да бъдем обединени и да вървим дружно напред ”, прикани дипломат Флоранс Робин.

На 24 юни Народното събрание гласоподава проекторешение, което има за цел да урегулира разногласието сред София и Скопие и да отвори пътя за европейска интеграция на районен съд Македония. Проекторешението стъпва върху предлагането на френското председателство и го надгражда, тъй че да бъдат предпазени оптимално българските ползи. В него се удостоверяват изискванията, при които София може да поддържа процеса на евроинтеграция на РСМ. На 29-ти юни българското държавно управление утвърди това решение на българския парламент.

Френското предложение се състои от три самостоятелни детайла , които единствено в комплект могат да отговорят на въпроса дали РСМ е подготвена да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

Първият документ, проектозаключенията на Съвета, ни споделя че тематиката " двустранни връзки Скопие-София " ще бъде част от преговорния развой. Този документ, както и вторият документ, преговорната рамка , реферират към трети, основен документ - двустранен протокол, в който няма нищо френско и е напълно артикул на договореност сред Външните министерства на двете страни. Това е в действителност пътната карта с съответни задължения и стадии, които Скопие би трябвало да извърши в подмяна на това ние да вдигнем ветото.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР