Всички висши училища да представят условията си за прием през

...
Всички висши училища да представят условията си за прием през
Коментари Харесай

МОН изисква: Всички университети да имат планове за прием за 2022 г.

Всички висши учебни заведения да показват изискванията си за банкет през 2022 година до края на октомври т.г., изисква Министерството на образованието и науката (МОН) с писмо до университетите, оповестиха от пресцентъра на ведомството.
Условията включват приемането на оценките от държавните зрелостни изпити и методите за балообразуване за обособените специалности при кандидатстването за академичната 2022-2023 година
Целта е да бъдат осведомени навреме родителите и учениците, които през идната година ще бъдат в първия випуск, приключил междинното си обучение по новия Закон за предучилищното и учебното обучение (ЗПУО), показват от МОН.
Министерството е основало условия за всеки, сполучливо приключил XII клас, да кандидатства за продължение на образованието си във висше учебно заведение без ограничаване.
Заради постъпили в МОН голям брой въпроси по отношение на приема в медицински специалности, на 27 юли министърът на образованието Николай Денков се срещна с управленията на университетите с образование по тези специалности.
В свое мнение до МОН седемте висши учебни заведения са предложили разновидности за смяна в балообразуването при кандидатстване за медицински специалности, които допускат изменение в Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалностите "Медицина " и "Дентална медицина " за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър " и Наредбата за единните държавни условия за придобиване на висше обучение по специалността "Фармация " за придобиване на образователно-квалификационна степен "магистър ".
Предложенията на университетите ще бъдат разисквани с Министерството на здравеопазването, което е съавтор на наредбата дружно с МОН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР