Всички усилия за повишаване на надеждността на най-новите изтребители F-35

...
Всички усилия за повишаване на надеждността на най-новите изтребители F-35
Коментари Харесай

Bloomberg: Половината F-35 не са готови за бой заради „хиляди дефекти”

Всички старания за повишение на надеждността на най-новите изтребители F-35 Lightning II не са довели до премахване на многочислените проблеми, написа Bloomberg с позоваване на отчет на Пентагона. Частта на боеготовите самолети се намира на ниво към 50%, като то не може да се увеличи от октомври 2014 година макар нараствания брой от нови самолети, написа в отчета си шефът на отдела в Пентагона по войскови тествания Робърт Белър.

Версията за програмно обезпечаване на изтребителя е подобрявана 31 пъти, обаче някои съществени дефекти и до в този момент не са оправени, се споделя в отчета. Като цяло в този момент не са отстранени към 1000 съответни дефекта, които могат да се отразят на бойната успеваемост на F-35.

Например самолетите от модела F-35B за Корпуса на морската пехота и F-35C за авионосците не би трябвало да се зареждат въздуха. Технически недостатъци въздействат на старта на ракетите AIM-120 „ воздух-воздух” и на хвърлянето на муниции (бомби и ракети) „ въздух-земя”. Дисплеят в шлема на водача за обрисуване на данните за полета и задачите работи „ некоректно”, а несъвършената система за диагностика открива „ откази” даже и при естествена работа.

За да завърши дефинитивно влачещата се от 16 година фаза на разработка на F-35, е нужно самолетът да премине интензивни войскови тествания, които изостават от периодите към този момент с цяла година. Те надали ще завършат до декември 2019 г, сочат създателите на документа.

Пентагонът има намерение да форсира производството на F-35 макар не отстранените неизправности.
Lightning II

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР