Всички училища в Иран затворят за три дни, считано от

...
Всички училища в Иран затворят за три дни, считано от
Коментари Харесай

Иран затваря всички училища за 3 дни заради коронавируса

Всички учебни заведения в Иран затворят за три дни, считано от през днешния ден, поради опасенията, провокирани от ковид, заяви по малкия екран през вчерашния ден здравният министър на страната, представен от Ройтерс.
"Въз основа на преценка на ситуацията, ние считаме, че е належащо да бъдат затворени всички учебни заведения в страната за три дни от на следващия ден ", сподели Саед Намаки.
Университетите към този момент са затворени за една седмица.
Говорител на министерството заяви последните данни за разпространяването на болестта: за последните 24 часа са регистрирани 143 нови случаи на заболяване от ковид и 8 умряли. Като цяло от появяването на вируса в Иран до момента са инфектирани 388 души, като наранени са множеството провинции в страната.
Най-много са те в Техеран (64), в Гилан (25), в Кум (16) и Исфахан (10). Според представителя 73-ма души са били излекувани след заразяване с ковид и са напуснали болница през последните дни.
В сряда управляващите оповестиха редица ограничавания на свободното придвижване в страната, с цел да бъде спряно разпространяването на болестта. Вчера в Техеран и други градове бяха анулирани обичайните петъчни молебствия, с цел да се избегне събирането на доста хора. Радио Техеран, което нормално излъчва молитвите, вместо това през днешния ден предаваше обичайната иранска музика, заяви Асошиейтед прес.
Правителството предложи шиитските джамии и светини да бъдат затворени поради епидемията. Много духовници обаче ги държат отворени, а някои даже раздават лекове и вещества, препоръчвани като ефикасни против вируса, само че без никаква научна аргументация, отбелязва АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР