Всички училища и детски градини на територията на Столична община

...
Всички училища и детски градини на територията на Столична община
Коментари Харесай

Фандъкова: Екипи на СО пак ще пазаруват на болни и възрастни от понеделник |

Всички учебни заведения и детски градини на територията на Столична община разполагат от през днешния ден с Алгоритъм за бърза реакция при положение на инфектирано с COVID-19 дете, възпитаник или човек от личния състав. 

Алгоритъмът е направен от Столичната здравна ревизия и признат с решение на Софийския действен щаб. Целта е да улесним шефовете на детски градини, ясли и учебни заведения с ясни стъпки, които би трябвало да следват. Такъв логаритъм се изготвя и за ръководителите на обществените домове, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

От понеделник възобновяваме помощта за закупуване на артикули от първа нужда за възрастни самотни и заболели хора. Целта на самодейността ни е да понижим нуждата от излизане на възрастните хора, като чиновници на спешното звено на общината пазарят вместо тях. Заявки ще се одобряват на телефон 029041397 от понеделник, осведоми Фандъкова. 

Екипите на полицията и Столичен инспекторат стартират засилени инспекции на нощни заведения и нощни заведения за съблюдаване на условието за понижен потенциал, според заповедта на министъра на опазването на здравето. От през днешния ден се позволява претовареност на местата не повече от един човек на 2 кв. м. от чистата комерсиална повърхност на обекта.

Продължава контролната активност за носене на персонални защитни средства в търговски обекти, магазини и в градския превоз. През последния ден екипите на Столичен инспекторат са ревизирали над 900 търговски обекти и са съставили 3 акта. В градския превоз /наземен и метро/ са формирани 5 акта. Полицейските екипи са създали също 40 предизвестия на малолетни лица и 42 полицейски разпоредби за неналичието на маски.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР