Всички ученици в Пловдив се връщат в клас от 21

...
Всички ученици в Пловдив се връщат в клас от 21
Коментари Харесай

Всички ученици в Пловдив се връщат в клас, заведенията без ограничения за работно време чак от петък

Всички възпитаници в Пловдив се връщат в клас от 21 февруари. От тази дава се възвръща и плановият банкет на интервенции. От 18-и пък отпада ограничаването за работно време на заведенията и всички търговски обекти. Остава обаче в действие мярката за 50% потенциал и придружители на лица под 18 години. Това реши през днешния ден на свое съвещание Областният действен щаб в Пловдив.

Щабът оповести още, че следи позитивна наклонност за спад на детската заболеваемост. Част от свободните педиатрични лечебни кревати ще бъдат пренасочени за възрастни.

„ Ако ограниченията се съблюдават, най-вероятно се чака нисходящата наклонност да продължи. Ако това е по този начин, в другата седмица още веднъж ще свикаме щаб, след който могат да отпаднат и другите две ограничаващи мерки”, сподели регионалният шеф Йордан Иванов.

Той разяснява още, че 68 на 100 е процентът на заетите лечебни кревати за възрастни, а под 52% е броят на заетите интензивни.

„ Ако не се съблюдават ограниченията, можем да обърнем наклонността. Ако имунизацията върви със същите темпове, това не приказва добре за пловдивчани”, съобщи шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева. Тя посочи, че по последни данни броят на новозаразените надвишава този на нововаксинираните. Директорката на РЗИ съобщи още, че инспекциите по питейни заведения и нощни заведения ще продължат. И заключи, че досега проверяващите следят съблюдаване на ограниченията. В редки случаи има наказания. Инспекторите са издали няколко наставления и 4 акта за открити административни нарушавания.

По отношение на учениците бе коментирано, че тестването ще продължава според от заболеваемостта и съгласно Националния проект за справяне с пандемията. Остава ограничаването за занятия по ползи.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР