Всички ученици в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще

...
Всички ученици в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще
Коментари Харесай

Ето как ще учат всички ученици от понеделник

Всички възпитаници в областите Разград, Силистра, Търговище и Шумен ще стартират присъствено втория образователен период в понеделник, 7 февруари. Те ще влязат в клас след проучване за COVID-19 с познатите към този момент щадящи проби с проба от слюнка. Без тестване могат да са на учебно заведение притежателите на зелен документ – документ за имунизиране, преболедуване, съществуване на антитела или негативен резултат от лабораторно проучване. Това оповестиха от Министерството на образованието и науката.

В цялата страна при същите условия – тестване или зелен документ, продължава присъственото образование на децата от началните класове – от I до IV.

В областите Бургас и Стара Загора всички възпитаници от V до XII клас ще имат занятия в електронна среда през идната седмица. В останалите 22 области вторият период ще стартира онлайн за обособени випуски от прогимназиалния и гимназиалния стадий. В областите Добрич, Кърджали и Хасково някои класове ще учат от у дома единствено в обособени общини.

Ето съответни данни по области:



Режимът на образование – присъствено или от разстояние, се дефинира на локално ниво със заповед на Регионалната здравна ревизия. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото образование е краткотрайно прекъснато от здравните управляващи, прецизират от МОН.

Според националния проект за справяне с пандемията едни и същи възпитаници не могат да учат онлайн повече от една седмица без спиране. Дали частичното образование от разстояние в множеството области в страната ще продължи и след 13 февруари, ще се взема решение от РЗИ на локално ниво съгласно епидемиологичната обстановка и заетостта на интензивните болнични кревати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР