Всички ученици от 1-ви до 4-ти клас в цялата страна

...
Всички ученици от 1-ви до 4-ти клас в цялата страна
Коментари Харесай

Вторият срок започва с близо 3% карантинирани учители, около 50% от педагозите са ваксинирани

Всички възпитаници от 1-ви до 4-ти клас в цялата страна се връщат през днешния ден (7 февруари) присъствено в учебно заведение след междусрочната почивка.

Тези от 5-ти до 12-ти клас в Стара Загора и Бургас ще учат онлайн поради усложнената епидемиологична конюнктура. В Силистра, Шумен, Разград и Търговище те са напълно в присъствено образование, а в останалите области ще се работи на ротационен принцип.

Последните данни на МОН от 6 февруари демонстрират, че карантинираните учители са 2,97% на национално равнище. Най-много са в Бургас – 4,49%, а минимум – в Благоевград (1,31%), разгласи зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова пред bTV.

Карантинираните възпитаници са 1,23% в цялата страна. Отново във Варна са най-вече – 2%, а в Благоевград – минимум (0,41%).

„ Диагностицираните учители с корнавирус са 2% - не е доста. Във Варна отново са най-вече “, разгласи Гайдарова.

Тя заяви, че към този момент към 50% от педагозите в страната са изцяло ваксинирани с препаратите против ковид, към 30% са преболедували Covid-19.

Гайдарова сподели, че няма да се удължава образователната година, тъй като „ не сме имали неучебни дни, които да попречват изпускане на материал “.

В МОН се разисква и по-ранно начало на идната образователна година, като зам.-министърът не се ангажира с съответна дата, а сподели единствено, че „ тематиката е отворена и се дискутира “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР