Всички сме се сблъсквали с чувството за вина.Може би ви

...
Всички сме се сблъсквали с чувството за вина.Може би ви
Коментари Харесай

Експерти: Така карате детето да изпитва вина!

Всички сме се сблъсквали с възприятието за виновност.

Може би ви се е случвало в учебно заведение, в университета, на работното място или даже вкъщи.

И, в случай че като зрели хора ни е мъчно да понасяме това възприятие, то представете си какво е то за душeвността на едно дете.
Понякога като родители позволяваме грешката да вменим възприятие на виновност на детето и въпреки постоянно това да е неосъзнато е значимо да сме по-внимателни в такива моменти.
Вината не всеки път е травматично за душeвността възприятие. Понякога тя може да бъде градивна, само че точно по тази причина с нея би трябвало да се отнасяме деликатно.

Детето е сбъркало някъде

Децата, даже и в не толкоз ранна възраст, постоянно позволяват неточности, които може да не са ни доста приятни.

И все пак не е верен метод да започнете да се отнасяте обидно и жестоко с детето.

Важно е да отличим действието от личността на детето. Вместо да го нападате с обиди, че е нехайно, несръчно и така нататък, пробвайте се да му обясните какво не е наред в това, което е направило.
Недейте да засягате непосредствено личността му поради една неточност, която е позволило. Това поучават психолозите.
Лошото въодушевление на родителя

Експерти напомнят, че детската душeвност кара децата да считат, че целият свят се върти към тях. Затова постоянно децата усещат отговорност за неща, които по никакъв метод не са свръзани с тях.

Много е евентуално, в случай че родителят е в неприятно въодушевление и това се отразява на отношението му към детето, то да си намерения, че е главната причина за отрицателните страсти на своята майка или татко.

Ето за какво е доста значимо като родители да бъдем извънредно деликатни с страстите, които демонстрираме пред детето.

Спорове сред родителите

Поради към този момент упомената причина за невероятната егоцентрична характерност на детската душeвност, е мощно целесъобразно родителите да не влизат в разногласия и спорове пред децата си.
Силно евентуално е децата да се почувстват виновни за неприятните връзки сред родителите.
„ Добро “ и „ неприятно “ дете

Използването на тези два епитета за детето надалеч не се предлага от психолозите.

Детето е евентуално да стартира да асоциира тези два епитета с разнообразни дейности и обстановки, което в бъдеще да повлияе доста на държанието и връзките му с други хора.
Освен това потреблението на наказателната дума „ неприятен “ би могло да има противоположен на търсения резултат и да утежни държанието на детето.
Избягването на диалози за страсти

Избягавнето да приказваме с детето за неговите страсти и държание крие рискове и може да провокира по-проблемни държания в бъдеще.

Затова е значимо да поддържате връзката с детето освен като му показвате грижата и поддръжката си посредством материални дарове, а и посредством задълбочени и отдадени диалози за неговите страсти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР