Всички сме чували за разделното хранене. То се основава на

...
Всички сме чували за разделното хранене. То се основава на
Коментари Харесай

С разделно хранене - и здрави, и слаби

Всички сме чували за разделното хранене. То се основава на правилото, че някои храни не са подобаващи с други, защото организмът създава разнообразни субстанции за усвояването на другите храни.

Трудно обаче има хора, които биха могли цялостен живот да устоят като се лимитират и наблюдават коя храна в коя група е и дали е съвместима с друга.

Какво значи по-описателно разделно хранене? Това е система за хранене, разглеждаща храната като общ брой от хранителни субстанции, разграничени в няколко ясно дефинирани групи, като дефинира методика за тяхното дейно съчетаване за възстановяване на храносмилането, понижаване на времето за мелене и асимилиране на храната и понижаване на отпадните храносмилателни артикули.

Теорията е построена на равнище биология и биохимия. Тя дефинира химичния темперамент на храната и процесите на храносмилане. Основният коз на учените, защитаващи постулатите на разделното хранене, е способността на организмът да " разграничава " храната, която попада в храносмилателната му система съгласно химичните и параметри.

Друг значим аспект на храносмилането съгласно същите учени е интензивността на храносмилателните ензими според от киселинността на другите храносмилателни звена на организма.

Според състава си съществуват няколко съществени групи храни, надлежно разпределени и класифицирани по отношение на количественото наличието на избрани изграждащи ги и участващи в структурата им субстанции.

Кои са най-често задаваните въпроси за разделното хранене:

 Хранене

Вярно ли е, че това е прелестен метод за намаляване?

Разделното хранене се е потвърдило като рационален и безвреден метода за намаляване. Един от най-големите му плюсове е, че не е належащо да изчислявате калориите или да мерите порциите. Ако се храните разделно всеки ден или пет дни седмично и не преяждате през почивните дни, би трябвало да очаквате намаление на тежестта с към 1 кг седмично.

Защо не е редно да се смесват протеинови храни и храни на основата на нишестето при едно хранене?

За да разберете за какво, е доста значимо да научите по какъв начин действа храносмилателната система. В най-хубавия случай е желателно сред приема на протеинови и нишестени храни да изминат към три-четири часа.

Къде е мястото на захарта в разделното хранене?

Захарта съставлява в действителност пречистен въглехидрат, тъй че би трябвало да я третираме като нишесте. Старайте се да ограничите оптимално потреблението на захар.

Какво е мястото на десертите в разделното хранене?

Захарта е въглехидрат. Ако се употребяват след протеиново ядене, сладките десерти ще повлияят върху стомашните киселини. Най-добре е всички сладки храни да се сведат до най-малко. Можете да си позволявате понякога, само че се старайте да оставяте най-малко един час сред главното хранене и десерта.

Позволен ли е алкохол?

Ако обичате да изпивате чаша вино с храната, не се тормозете към коя категория спада. Малките количества алкохол не нарушават правилата на разделното хранене. В края на осъществявания със стрес ден малко количество алкохол може да даде сила и да смъкна напрежението. А прибавянето на малко вино или бира към рецептата внася мирис.

В умерени количества алкохолът може да бъде здравословна добавка към диетата. Прекали ли се с него обаче, той, несъмнено, се трансформира в рисков опиат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР