Всички сме чували истории за измамни наемодатели или пък обратното.

...
Всички сме чували истории за измамни наемодатели или пък обратното.
Коментари Харесай

Нещата, които трябва да знаеш, преди да наемеш някое жилище

Всички сме чували истории за лъжливи наемодатели или пък противоположното. Понякога и брокерите премълчават някои дефекти на определеното жилище и ги разбираме в следствие. Много постоянно си споделяме, че това няма по какъв начин да ни се случи. Сигурно сте прави, само че е хубаво да се застраховате, с цел да не видите по какъв начин работи теорията на вероятностите. Когато става въпрос за наемане на жилище, не се тормозете да задавате разнообразни въпроси, в това число и от тези:

Какъв е кварталът?

В това число влиза спокойствието, осветеността на улиците, отзивчивите връзки, равнището на престъпността и насилието. Ако търсите дом за цялото семейство, то тогава е добре да попитате дали наоколо има детска градина или учебно заведение. Средата, в която ще живеете е от голямо значение, по тази причина не я подценявайте. Попитайте всичко, което ви интересува за нея, тъй като при случай вие ще сте пострадалите, а не брокерът или наемодателят.
Обърни внимание на тези неща, преди да наемеш жилище
Подозрителни задатъци, пропуски в контракта за наем на жилище, неясноти по доста значими въпроси - това са единствено част от проблемите, които мо...

Кои са били предходните наематели?

Така ще прецените дали са останали удовлетворени. Разбира се, всеки има разнообразни показа за комфортен дом, само че в случай че даден апартамент постоянно сменя своите наематели, то може би нещо не е наред. Ако получите колеблив отговор, може би е добре да се замислите дали това е вашето място.

Какво се включва в цената?

Представете си, че сте разкрили идеалното място и желаете да го наемете. В един миг се оказва, че в цената не са включени битовите сметки и вие не можете да си го позволите. Попитайте какво се включва в наема и в случай че сметките са настрана, то какъв брой излизат ориентировъчно, изключително през зимата. За да избегнете сходни неща, е добре да прочетете деликатно и контракта.

Има ли застраховка?
Рисковете, които живеещите чартърен би трябвало да знаят
В днешно време доста българи живеят чартърен. Причините за това могат да бъдат най-различни. Сред тя са смяната на местоживеенето, ли...

Често се случва хазаите да нанесат по-големите вреди по даден апартамент, само че наемателите да заплащат. Ако има застраховка, то деликатно се информирайте какво включва тя, с цел да не попаднете в неприятна обстановка, в която да давате непотребни пари. Освен това, ще знаете и при възможен случай какво тъкмо ще платите и какво не.

Работят ли всички уреди в жилището?

Да, няма по какъв начин да вземете прането си и да тествате пералнята. С този въпрос обаче задължавате хазаина да се погрижи за жилището, преди да се нанесете. Все отново, за никого няма да е прелестно да заплаща съответна сума, пък да не може да си сготви или изпере облеклата. Също по този начин, незабавно откакто се нанесете ги изпробвайте, с цел да можете да извършите недоволство, в случай че се постанова.

Прегледайте контракта преди сключване

Уверете се, че всичко е записано, както би трябвало и че това, което сте говорили, попада. Нещата, които не са уговорени и записани, а единствено упоменати, елементарно могат да се подценен и това да бъде във ваш ущърб.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР