Всички санкции на САЩ спрямо Хонконг ще засегнат и интересите

...
Всички санкции на САЩ спрямо Хонконг ще засегнат и интересите
Коментари Харесай

И САЩ може да пострада от санкции срещу Хонконг

Всички наказания на Съединени американски щати по отношение на Хонконг ще обиден и ползите на американските компании тук, съобщи секретарят по финансовите въпроси на Хонконг Пол Чан, съобщи БГНЕС.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Вашингтон ще преразгледа връзките си с административния регион, в това число предоставяните търговски облекчения.
Трябва да се означи, че макар заявките на Съединени американски щати за ограничаващи ограничения по отношение на Хонконг, те имат огромни стопански и други ползи в самостоятелния град, акцентира Чан. През последните 10 години комерсиалният баланс в интерес на Съединени американски щати в Хонконг е към 1 милиард $. Хонконг заема първо място по този индикатор измежду комерсиалните сътрудници на Съединените щати. Вашингтон има съществени ползи в региона на услугите в Хонконг, изключително във финансовата сфера. Затова всевъзможни ограничаващи ограничения ще нанесат щета и върху ползите на американските компании в Хонконг, съобщи финансовият министър.
В коментар в блога си той напомня, че годишният експорт за Съединени американски щати на създадени в Хонконг артикули е по-малко от 2 % от локалното произвеждане, а цената му е под 0,1% от общия експортен размер на административния регион. В същото време вносът от Съединени американски щати на високи технологии в никакъв случай не е бил елементарен, а останалите технологии може да бъдат сменени с европейски или японски.
" Съединени американски щати са най-голямата стопанска система в света и всевъзможни санкционни ограничения могат да доведат до нарушавания в естественото действие на пазара. Ние няма да се отнасяме безгрижно към това, ще следим деликатно и ще реагираме навреме ", написа финансовият министър.
От друга страна, Китай е втората по величина стопанска система в света, която резервира относително високи темпове на стопански растеж. Тази динамичност и големият пазар притеглят ползите на доста транснационални корпорации.
Според Пол Чан, Хонконг неизбежно ще пострада в тази огромна игра, само че в случай че се резервира настоящата система и преимуществата, както и стабилността на пазара, статутът на Хонконг като интернационален финансов център в Азия ще остане неповторим.
Конгресът на Съединени американски щати одобри при започване на века закон, който контролира двустранните връзки с Хонконг. Той планува удобни условия за административния регион в региона на търговията и митническите цени, които са разнообразни от тези за останалата част на Китай. Действията на тези условия зависят директно от това, до каква степен Хонконг, съгласно оценките на Съединени американски щати, поддържа самостоятелност от централното държавно управление в сходство с правилото " една страна, две системи ". Ако Вашингтон реши, че равнището на самостоятелност не е задоволително, президентът може да разпореди анулация на специфичния статут.
Всяка година Държавният департамент показва в Конгреса отчет за обстановката в Хонконг, в който се вършат рекомендации за запазването или анулацията на специфичния статут. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР