Всички самолети Су-25 на българската армия, които са по щат,

...
Всички самолети Су-25 на българската армия, които са по щат,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Всички самолета Су-25 по щат са на летище Безмер

Всички самолети Су-25 на българската войска, които са по щат, са на летище Безмер. Това увери ген. Константин попов, някогашен шеф на защитата във връзка обява на организация „ Блумбърг “, съгласно която Украйна разполага сега с 14 български самолета Су-25.

От Министерството на защитата изрично отхвърлиха през вчерашния ден да са изпращани на Киев наши машини от този модел или да са ги предавали на други страни за тази цел.

„ Появяват се най-различни спекулации, които може би се пораждат от обстоятелството, че ние класифицирахме информацията какво ще
предоставяме на Украйна и може би и в бъдеще ще пораждат сходни проблеми “, разяснява ген. Попов.

Според него формулировката на решението какво тъкмо ще изпращаме на Киев не допуска да предоставяме тежка техника, в това число и бойни самолети. Съветът му към служебното държавно управление е да разгласи общата рамка на военната помощ, която ще изпратим на Украйна, с цел да няма спекулации.

Той посочи, че съкращаването на въоръжението и числеността на Българската войска при започване на 2000 година самолети Су-25 са били продадени на частни компании и не е изключено те да са препродадени и в този момент да са се озовали в Украйна.

Машините Су-25 някогашният началника на защитата дефинира като добър военен аероплан, въпреки и със остаряла технология. „ Той може да понесе доста вреди и да извършва своите бойни задания. Може да носи задоволително положително въоръжение. Лесен е за пилотиране “, изясни военният.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР