Всички самолети Су-25, които са по щат на българската армия,

...
Всички самолети Су-25, които са по щат на българската армия,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Всички самолети Су-25 на щат в армията са на летище Безмер

Всички самолети Су-25, които са по щат на българската войска, са на летище Безмер. Товазаяви пред bTV някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов във връзка обява в " Блумбърг ", че Украйна разполага сега с 14 български самолета Су-25. 

Вчера от Министерството на защитата изрично отхвърлиха да са изпращани на Киев наши машини от този модел.

" Появяват се най-различни спекулации, които може би се пораждат от обстоятелството, че ние класифицирахме информацията какво ще предоставяме на Украйна и може би и в бъдеще ще пораждат сходни проблеми ", разяснява ген. Попов. 

Според него формулировката на решението какво тъкмо ще изпращаме на Киев не допуска да предоставяме тежка техника, в това число и бойни самолети. Съветът му към служебното държавно управление е до разгласи общата рамка на военната помощ, която ще изпратим на Украйна, с цел да няма спекулации.

" Всичко, което може да се употребява във войната на Русия против Украйна, е належащо на украинския народ. В България има анализатори, които споделят, че политическия хайлайф от ден на ден губи доверие, а това, което виждаме, е, че все по-трудно водачите се оправят с актуалната обстановка. Когато ръководещите не могат, а управлявалите не желаят, може да възникне сериозна революционна обстановка, посочи ген. Константин Попов.

Той посочи, че при съкращаването на въоръжението и числеността на Българската войска при започване на 2000 година самолети Су-25 са били продадени на частни компании и не е изключено в този момент да са препродадени и да са се озовали в Украйна.

Бившият началник на защитата дефинира Су-25 като добър военен аероплан, въпреки и със остаряла технология. " Той може да понесе доста вреди и да извършва своите бойни задания. Може да носи задоволително положително въоръжение. Лесен е за пилотиране ", посочи ген. Попов.

Бившият шеф на защитата разяснява още, че войната в Украйна се е трансформирала в безсилие и заличаване. Според него всичко това няма по какъв начин да донесе успеха на Кремъл.

" Тази неверна тактика и война реализира следния резултат - колкото по-дълго режимът на Путин е в Кремъл, толкоз повече Европа и НАТО ще бъдат и в Украйна, и в България, акцентира ген. Попов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР