Всички родители искат най-доброто за децата си. Възпитанието на малчуганите

...
Всички родители искат най-доброто за децата си. Възпитанието на малчуганите
Коментари Харесай

Как вредим на децата си: 9 грешки във възпитанието

Всички родители желаят най-хубавото за децата си . Възпитанието на малчуганите е комплициран и нескончаем развой , едно непрестанно учене в придвижване и с времето човек става все по-добър. Но с цел да се получи, родителите минават и през редица неточности.

Ето едни от най-честите неточности:

Прекомерна отбрана

Родителите, които прекомерно пазят децата си, могат да ги лишат от опцията да се оправят с компликациите и да се научат да бъдат независими.

Да дават отговор вместо децата си

Много родители имат навика да дават отговор вместо децата си на разнообразни места – на улицата, в магазина, при лекаря. Така родителите подценяват детето си и му лишават опцията да се учи. То може да стане мъчително срамежливо и да заобикаля неловки обстановки.

Да оказват помощ на детето даже и в дребните неща

Много родители завладяват децата си с грижите си и се пробват да създадат всичко вместо тях. Но това не е добре за детето. По този метод то няма по какъв начин да построи своя лична еднаквост, както и умения за справяне в разнообразни обстановки.

Да споделят на детето какво би трябвало да харесва

Родителите постоянно се пробват да наложат усета си за облекла, музика, филми и книги на децата си. Те го вършат с положителни планове, само че по този метод потискат детската характерност. Така няма да изградят и възпитат персона, а едно потиснато дете.
 деца и родители iStock/Getty Images
Липса на граници

Когато родителите не слагат ясни граници и правила, децата могат да се усещат безпомощни и да не знаят кое държание е вярно.



Прекомерна суровост


Ако родителите са прекомерно строги и изискващи, децата могат да се усещат недостойни и да имат ниско самочувствие.

Липса на поредност

Когато родителите не са поредни в разпоредбите и упованията си, децата могат да се объркат и да не схванат какво се чака от тях.



Липса на връзка


Ако родителите не отделят задоволително време за диалози и да изслушват децата си, те могат да се усещат незначими.
 деца плаж iStock
Прекомерна рецензия

Постоянната рецензия от страна на родителите към децата може да докара до това те да се усещат непълноценни и да изгубят религия в себе си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР