Всички регистрационни услуги, които Министерството на туризма предоставя ще са

...
Всички регистрационни услуги, които Министерството на туризма предоставя ще са
Коментари Харесай

Услугите на министерството на туризма стават достъпни само с един клик

Всички регистрационни услуги , които Министерството на туризма дава ще са налични с един клик и през смарт телефон от понеделник.

Квалифицираният електронен автограф към този момент с изключение на по класическия метод с ПИН ще се слага и посредством лицево различаване.

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при представянето на създадена за министерството платформа за електронни услуги, r азработена единствено за 4 месеца.

Тя посочи, че по този метод претенции за издаване на всички типове позволения и услуги на ведомството ще могат да се изпращат 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата и от всички краища на света.

Министърът изясни, че с цел да се употребява платформата е н ужна предварителна регистрация , след което заявката ще се подава за почти 15 секунди.

Ангелкова акцентира, че нашето министерство е първата държавна администрация, която дава тoзи вид електронни услуги у нас.

Предвижда се квалифицираният електронен автограф за ползвателите на услуги във ведомството да е безвъзмезден в първата година след стартирането на платформата. След това потребителите ще имат опция за 5 безвъзмездни електронни подписа годишно , а след привършване и на тази опция месечният абонамент ще коства 2 лева , посочи министър Ангелкова.

При основаването на регистрацията през камерата на телефона при лицевото различаване се проучват 84 точки на лицето, с цел да се подсигурява самоличността.

Георги Димитров, представител на компанията - снабдител посочи, че до края на месеца електронните услуги на Министерство на туризма ще могат да се употребяват от консуматори във всички страни членки на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР