Всички разумни опити от 27 г. преход да станем като

...
Всички разумни опити от 27 г. преход да станем като
Коментари Харесай

Бонев: В КАТ не помагат, а са милиционери

Всички рационални опити от 27 година преход да станем като европейците по пътищата бяха зачертани. Това съобщи някогашният вътрешен министър Богомил Бонев във фейсбук.

"Депутати от всички парламентарни групи гласоподаваха тъпите ченгесарски оферти в Закона за придвижване по пътищата. Да се стопира без нарушаване, да се крият в шубраци и канавки, да няма предизвестие за камера, да ревизират и пасажерите в колата (това го има единствено по КПП-та в терористични държави) ", разяснява Богомил Бонев.

Той се аргументира още с: "Да те глобяват във верижна злополука, тъй като страната не е обезопасила пътя, да те глобяват за попадане в дупка на пътя, че си бил с несъобразена скорост (нищо, че има дупки, в които може да се скрие първокласник), да си отговорен, че в тунел ти е паднало нещо на главата, да трепериш дали да минеш по виадукт, тъй като се крепи на честната дума на мутрите... ".

Вместо пътната полиция да оказва помощ на хората, се връща към милиционерското си минало - на подкупен джандар, който дава законодателни оферти - движете се с пет километра в час, нямате бърза работа…, съобщи Бонев.

Припомняме, че на 22 юни депутатите одобриха на второ четене Закона за придвижване по пътищата. Според измененията знаците, обозначаващи камерите на пътя, ще бъдат отстранени. Така водачите няма да знаят по кое време и къде ги снимат. А задачата - те да бъдат превъзпитани и да не понижават скоростта единствено за пред камерите. Депутатите одобриха също за период от един месец да се лишава книжката на притежател, който позволява или дава ръководството на моторно транспортно средство на човек, използвал алкохол над 0,5 промила или наркотични субстанции. За период сред 6 месеца и година ще се приключва регистрацията на автомобил, чийто притежател го е дал на разположение без брошура. За интервал от 6 месеца до една година ще се приключва регистрацията на пътно транспортно средство, в случай че неговият притежател го ръководи, без да има шофьорска брошура или е използвал алкохол с централизация в кръвта над 0,5 промила или опиати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР