Всички проекти, които ще са с китайско финансиране, трябва да

...
Всички проекти, които ще са с китайско финансиране, трябва да
Коментари Харесай

Караниколов: За АЕЦ Белене ще търсим китайски инвеститор

Всички планове, които ще са с китайско финансиране, би трябвало да са по разпоредбите на Европейския съюз и тъкмо той ще съгласува всички планове за Централна и Източна Европа, а по-късно и за Западна Европа. България се чака да бъде поръчител на тези планове. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия министърът на стопанската система Емил Караниколов .
" Най-важното за мен е политическият сигнал на Китай, че България и регионът са стратегически. Това е извънредно огромен късмет за България и региона ", добави министърът.
По думите му данните сочат, че вложенията на Китай в Западна Европа са повече в сравнение с в Източна. " За да няма вести, че вложенията при нас са повече и Китай разделя Европа, ние ще се опитваме да спазим разпоредбите на Европейския съюз ", безапелационен беше той.
По отношение на АЕЦ " Белене " министърът съобщи, че ще се търси китайски вложител , както и огромен европейски сътрудник с китайско ходатайство.
" Най-важен за мен е политическият сигнал от Китай, че районът и страната са значими в капиталов проект. Освен вложения, нашият бизнес се нуждае от обезпечен пазар. Очакваме представители на китайската организация за тютюн. Най-важното е, че осигуряваме български тютюн да влезе в Китай. От нас зависи по какъв начин ще се представим, какво ще е качеството ", счита Караниколов.
Той посочи, че в края на този месец ще се срещне с представители на огромни китайски провинции.
" Още от през днешния ден стартирам среща с китайски компании. Тепърва всеки министър ще има среща. Ще се приказва и доста за туризъм. Китай търси качество. Те са на стандарт, в който към този момент търсят качеството и положителното обслужване. Изпращаме туристическо аташе в Китай ", показа министърът.
По думите му китайците не познават България . " Имат интерес от био и еко туризъм. Те търсят здраве, не се интересуват от морето. Започваме незабавно работа. Ли Къцян направи извънредно огромна реклама на нашия туризъм. И тук той даде извънредно значим политически сигнал ", сподели още той.
" Опознаването свърши. Дълги години нямахме добре настоящ закон за концесиите. От началото на тази година имаме и е съгласуван с всички европейски наставления. Вече имаме какво да предложим ", безапелационен е Караниколов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР