Всички потребители ще могат да се информират за цените в

...
Всички потребители ще могат да се информират за цените в
Коментари Харесай

Потребителите скоро ще могат по-лесно да сравняват цени на храните

Всички консуматори ще могат да се осведомят за цените в България и чужбина

Очаква се електронната платформа за сравняване цените на главните хранителни артикули да бъде подготвена идната седмица. Това заяви пред публицисти заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев, написа.

Съвсем скоро ще бъде подготвена платформата, която сме дали обещание, с цел да могат всички консуматори и жители да се осведомят, както за цените в България, по този начин и за цените в чужбина, уточни Алексиев, след което посочи, че се чака тя да бъде подготвена идната седмица.

Във връзка с цените на храните министърът осведоми, че досега са осъществени над 500 инспекции. Ние сме задължени да защитим интереса на потребителите, всички жители и уязвими пластове на популацията. Няма по какъв начин да позволим несъразмерни и голословни облаги или нелоялни търговски практики, съобщи Алексиев.

Той разяснява, че има изкривявания в цените на главните хранителни артикули. Министърът бе безапелационен, че в последните години общо не са правени толкоз инспекции, колкото в границите на два месеца.

По думите му въз основа на резултатите от инспекциите са готови промени в нормативната база, като задачата е процесът да бъде следен и да не се стига до нелоялни търговски практики, генериране на голословни свръхпечалби и да се подсигурява цялостна отбрана на потребителя.

В момента текат инспекции на Националната организация за приходите. Разбира се, те лишават малко повече време. С тях желаеме да проследим дали няма по веригата компании, които по някакъв метод изнасят тези облаги на открито, сподели вицепремиерът и министър на транспортаХристо Алексиев.

Относно резултатите от тях министърът сподели, че резултатите, които следят, са свързани със ужасно доста промоции на продуктите, чиито цени се наблюдават.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР