Всички потребители на мобилни телефони в Турция ще получат автоматично

...
Всички потребители на мобилни телефони в Турция ще получат автоматично
Коментари Харесай

Турците получават телефонно обаждане от Ердоган за коронавируса

Всички консуматори на мобилни телефони в Турция ще получат автоматизирано позвъняване по телефона, с цел да чуят запис на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за новия ковид, оповестява в. " Дейли сабах ".

``
реклама

Целта на позвъняването е посланието на Ердоган да доближи до допустимо най-вече хора в страната. Посланието на президента циркулира и в обществените медии.

В него Ердоган декларира, че Турция работи непрекъснато за минимализиране на последствията от ковид в страната. " Водим безмилостна борба против ковид ", декларира той и предизвестява, че новият ковид визира на първо място възрастните хора и хората с хронични болести.

Ердоган приканва за ограничения за предотвратяване от вируса, за съблюдаване на обществена отдалеченост и за оставане у дома с изключение на в случаите, когато излизането е извънредно належащо.

" От свое лично име и от името на страната изричам признателност на всички жители, които ни поддържат и работят с възприятие на отговорност в тази битка с ковид. Надявам се, че скоро ще преминем дружно тези сложни времена с Божията воля ", съобщи още президентът в посланието си.

Турското министерство на вътрешните работи разгласи възбрана за излизане на улицата, в парковете, градините на жителите над 65-годишна възраст, както и на тези, които са с хронични болести, поради риска от ковид.

Мярката влиза в действие от среднощ и е в границите на Закона за публичния ред в окръзите, се показва в известие на вътрешното министерство.

Това е една от най-радикалните ограничения на управляващите, подхванати до момента в битката против новия ковид.

Преди това турският министър на опазването на здравето в обществено изказване по малкия екран прикани възрастните хора да не излизат на открито, разясни Българска телеграфна агенция.

Предния ден бяха анулирани картите за гратис пътешестване в градския превоз на пенсионерите над 60 години. Преди това Дирекцията по религиозни въпроси наложи възбрана за груповите молебствия в джамиите на възрастните хора.

Според статистики в Турция към 7,5 млн. възрастни хора са обсъждани като уязвима група за новия ковид.

Предстои да бъдат огласени съответни ограничения за това по какъв начин ще се ползва възбраната за излизане на открито и какви наказания ще бъдат налагани при положение на неспазване.

По данни от предходната нощ девет турски жители са умряли от новия ковид. На 670 души възлязоха инфектираните с вируса на Ковид-19.

Турският здравен министър оповестява новите случаи на вероятно умряли и инфектирани хора всеки ден към среднощ, нормално в Туитър.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР