Всички пътища са обработени, магистралите функционират нормално. Това каза председателят

...
Всички пътища са обработени, магистралите функционират нормално. Това каза председателят
Коментари Харесай

Шеф в АПИ потвърди за пишлигарите, блокирали Превала заради дрифтове

Всички пътища са обработени, автомагистралите действат обикновено. Това сподели ръководителят на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов в предаването „ Денят стартира “.
В момента имаме ограничаване за прекосяване на тежкотоварно придвижване на МПС над 12 т единствено на три места - проходите Троян-Кърнаре, Превала и по пътя Батак-Доспат. Това са рестриктивните мерки по републиканската пътна мрежа “, уточни той.

„ Зимното поддържане е на положително равнище. През почивните дни имахме проблеми по снегонавявания в Североизточна България и по тази причина предупредихме всички водачи на МПС да заобикалят непотребните придвижвания в този регион “, изясни инж. Атанасов.

„ Затворихме няколко третокласни пътя, защото снеговалежът беше изобилен, а вятърът - плевел. Много бързо се трупаха преспи. Няколко часа откакто вятърът стихна, третокласните пътища, главно в Шумен, бяха отворени “, добави той.

С неподготвени водачи на МСП имахме проблеми главно в Пампорово, в прохода Превала, с опитите на някои водачи да упражняват рискови спортове по пътищата, особено в Превала “, разяснява инж. Дончо Атанасов.

„ Като цяло нямахме проблеми по поддържането за това проходимостта на републиканската пътна мрежа при зимни условия да бъде естествена “, съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР