Всички партии в Народното събрание заявиха готовност да върнат надвзетите

...
Всички партии в Народното събрание заявиха готовност да върнат надвзетите
Коментари Харесай

Партиите - готови да върнат надвзетите субсидии

Всички партии в Народното събрание обявиха подготвеност да върнат надвзетите дотации.

Днес в Народното събрание трябваше да стартират и политическите съвещания за размера на парите за партиите. Заради неявяване на основни депутати обаче, тематиката се отсрочва.

Снимка: btvnovinite.bg

Повечето парламентарно показани политически сили обявиха, че са склонни на диалози за понижаване на размера. Също по този начин показаха подготвеност да върнат надвзетите дотации.

За част от тях обаче това ще е усложнение. Социалистите към този момент оповестиха, че нямат пари и надвзетото ще им бъде удържано от последващи траншове.
39 партии дължат 14,5 млн. лева на държавния бюджет (ОБЗОР) Решение за понижаване на дотациите ще бъде взето до лятната почивка на Народното събрание
Консултациите за през днешния ден се отсрочват поради отсъствието на основни депутати от болшинството. ГЕРБ и през днешния ден остават на позицията си 1 лева за глас.

" Ако нашето предложение не събере задоволително поддръжка в залата, сме склонни на диалози да го променим ", изясни Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" Ние поддържаме единия лев, неприятното е че няма съвещания, няма на какво да присъстваме, сподели Николай Александров, народен представител от Оперативна програма, Атака

Инициатори на консултациите са от Обединените патриоти. Ще си приказваме занапред, нямаме предпочитание да бъдат обществено. Не е потребно да има толкоз камери, разяснява Валери Симеонов.

Снимка: btvnovinite.bg
Освен, че са подготвени на диалози, Българска социалистическа партия разгласи, че ще върнат надвзетите дотации от идващия транш. " Ние да разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лева от декември сме похарчили на европейска акция 2 млн. лева старта на Българска свободно телевизия към 1,5 млн. лева също толкоз преводи за прехрана на структурите, тъй че все още ние не разполагаме с тези пари ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Българска социалистическа партия ще върне надвзетите пари от идната дотация Лидерът Корнелия Нинова удостовери, че ще вземат участие в договаряния с ГЕРБ за дотациите
Движение за права и свободи няма да вземат участие в диалозите, тъй като към този момент са изразили ясно позицията си. Мустафа Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи изясни, че това, което са имали да кажат по тематиката, са го споделили с писмени оферти.

От " Воля " също държат на понижаване на дотацията. Кристина Таскова разгласи, че тяхната партия също ще върне дотацията.

Всички партии в Народното събрание обявиха подготвеност да върнат надвзетите пари, ГЕРб към този момент го направиха.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР