Всички парламентарни групи, освен Възраждане“, се срещнаха с Продължаваме промяната“

...
Всички парламентарни групи, освен Възраждане“, се срещнаха с Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС напуснаха предсрочно срещата с ПП и Денков за втория мандат

Всички парламентарни групи, с изключение на „ Възраждане “, се срещнаха с „ Продължаваме промяната “ за предварителни диалози в Народното събрание, преди групировката да получи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Ръководството на Политическа партия и претендентът им за министър председател Николай Денков разговаряха с шестте политически сили в Народното събрание.

Академик Денков напомни, че преди дни е изпратил до всички четирите целта, по които ще търси обединяване – обществена политика, подкрепяне на бизнеса, Шенген и еврозоната.

Всички на срещата оцениха качествата и професионализма на Денков, само че и се съгласиха, че диалозите са прекомерно закъснели.

От ГЕРБ оповестиха, че колкото и добра да е кандидатурата му, той е „ кукла на конци и мостовете към тях са изгорени “.  След тези думи първата политическа мощ напусна срещата и отхвърли спомагателен коментар.

От Движение за права и свободи сложиха въпроса за поданството на Кирил Петков и попитаха Денков каква е персоналната му оценка на решението на Конституционния съд, а точно, че Петков в нарушаване на главния закон е бил отпред на страната. Лидерът на придвижването Мустафа Карадайъ попита и за Бойко Рашков и противозаконните арести под негово управление.

Денков съобщи, че Кирил Петков е направил доста персонални саможертви и заслужава почитание. След което Движение за права и свободи също напусна срещата.

Българска социалистическа партия видяха диалози за сформиране на болшинство, а не разискване на кабинет. Те останали сюрпризирани от обстоятелството, че не виждат измененията в Изборния кодекс измежду целите на „ Продължаваме промяната “ и задълбочените диалози по тематиката, за които те упорстваха.

От „ Демократична България “ видяха сериозен опит за разговор, а в лицето на Денков и късмет за сформиране на държавно управление. Дясната коалиция изиска политическа декларация с цели, към която да се търси обединяване.

От „ Български напредък “ също считат, че би трябвало да се търси формула за сформиране на държавно управление и остават отворени за бъдещи диалози.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР