Всички около бременната жена й казват какво да прави или

...
Всички около бременната жена й казват какво да прави или
Коментари Харесай

Кои плодове и зеленчуци се избягват при бременност

Всички към бременната жена й споделят какво да прави или по какъв начин да го прави, с какво да внимава, по какъв начин да се храни и всевъзможни други препоръки, които може и да са от изгода, само че на бременните им омръзва да ги слушат цели девет месеца.

В последна сметка има строго самостоятелни неща, има и такива които са идентични и при всяка бременност. Храната, да вземем за пример, е строго самостоятелна – на някои бъдещи майчета им се прияжда непрекъснато, други нямат никакви прищявки. Хубаво е бременните дами да похапват добра храна, която да бъде здравословна и която да им бъде вкусна, само че има някои ограничавания при плодовете, които е добре да се съблюдават.

Бременните дами би трябвало да заобикалят плодовете, които им провокират диария. Ананас да вземем за пример работи доста разхлабващо и експертите не го предлагат на бъдещи майки. Освен това ананасът съдържа субстанции, които били нездравословни за бебчето – би трябвало да се заобикаля през първия триместър.

Появяват се разнообразни отзиви на лекари и за другояче вкусното и потребно грозде, изключително през последния триместър – някои експерти настояват, че е доста нездравословно за майката и за бебето, тъй като този плод покачва температурата – може би не доста, само че знаем, че в сходно положение дамите са по-уязвими, а също и дребните бебенца.

 бременност

Ягодите се дефинират също като евентуално рисков плод, въпреки и доста апетитен. Специалисти предлагат бременни дами, да похапват ягоди, единствено в случай че знаят, че са домашни, т.е. знаят техния генезис, както и това че нямат никакви изкуствени субстанции. В последна сметка в случай че ягодата не е домашно произвеждане не можем да бъдем сигурни от кое място е донесена.

Папая – в случай че не е добре узряла е допустимо да провокира неприятни стомашни чувства, а от време на време даже контракции.

Няма потребност от вманиачаване – това би подействало още по-зле. Най-добре майката да се храни с неща, които желае и които са й вкусни. Ако се постанова да заобикаля нещо, то категорично би трябвало да е упоменато от нейния доктор. Най-важното изискване е плодовете да бъдат идеално измити преди консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР