Всички обвинения, които бяха отправени, са абсолютно безпочвени, посочи в

...
Всички обвинения, които бяха отправени, са абсолютно безпочвени, посочи в
Коментари Харесай

Танева и Аврамова опровергаха твърденията на екоминистъра за водна криза

Всички обвинявания, които бяха отправени, са безусловно безпочвени, уточни в Народното събрание министърът на земеделието Десислава Танева в отговор на изнесената информация от министъра на околната среда Емил Димитров. По-рано през днешния ден той предизвести за заплаха от водна рецесия в Бургас, водни протести следващата година, допустимо безводие за земеделците.

Танева изясни, че като сътрудници с Димитров постоянно са имали директна връзка, " от време на време малко затруднена ". Тя добави, че в понеделник е говорила с него и след близо едночасов диалог е останала с усещане, че имат обща визия.

" Кметът на Бургас се обади преди 3-4 седмици с молба за архивна планова документи за различен язовир с наклонността дали може да бъде употребен за питейна вода. Дойде негов строителен инженер, зам.-кмет, всичко налично бе предоставено ", изясни Танева.

Земеделският министър съобщи, че има решение и отчет от оперативно съвещание на Министерския съвет от 13 октомври, в което МЗХГ е подкрепило вид за решение. Така че всичко, което е трябвало да бъде направено от нашета система, е направено, акцентира Танева.

Не одобрявам изказването на министър Емил Димитров като обвиняване, а като хвърлени в общественото пространство безредни разсъждения, съобщи от парламентарната естрада и министърът на районното развиване Петя Аврамова. И осведоми, че на 19 декември т.г. подробният организационен проект ще бъде подготвен, а по-късно импортиран за утвърждение в Министерство на регионалното развитие.

" Ако министър Димитров счита, че Бургас е в бедствено състояние, за какво не внесе предложение в Министерски съвет за оповестяване на бедствено състояние там ", попита районният министър, представена от Българска телеграфна агенция. Да каже има ли вода в язовира, докога ще стигне и какви ограничения да бъдат подхванати, с цел да не изпадне градът във водна рецесия, продължи Аврамова. Тя укори Емил Димитров, че през днешния ден е всял боязън у бургазлии.

В Министерство на регионалното развитие имаме концепция по какъв начин да обезпечим с вода хората там, въпреки че това е работа на Министерство на околната среда и водите, разгласи районният министър. Това можело да стане посредством понижено подаване към Варна.

Предвиждаме опцията ВиК-Варна да бъде обезщетено да издържи на високата цена на добиването посредством помпи и да не въздейства върху цената на водата, заяви Петя Аврамова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР