Всички обожаваме козунак и той е задължителен за предстоящия Великден.

...
Всички обожаваме козунак и той е задължителен за предстоящия Великден.
Коментари Харесай

Лесен козунак по италианска рецепта

Всички обожаваме козунак и той е наложителен за идния Великден. Ако желаете да изненадате фамилията си, само че нямате доста опит или време за подготвяне, предлагаме ви тази фантастична рецепта за козунак по италианска рецепта:
Продукти:
1 ¼ чаши мляко
⅓ чаша  масло, нарязано на дребни кубчета1 кубче квас
⅛ чаена лъжичка сол
½ чаша бяла, кристална  захар
2 огромни яйца за разбиване 
4 чаши брашно, плюс още за месене
1 огромно яйце разрушено яйце в купичка с 1 с.л. вода
3 боядисани великденски яйца, сурови или твърдо сварени
цветни захарни пръчици - по избор, за декорация
 Рецептата на баба за най-вкусния и елементарен козунак на конци Рецептата на баба за най-вкусния и елементарен козунак на конци
Козунаците са наложителна част от приготовленията за Великден. Макар на пазара да се оферират всевъзможни козуначени изкушения с най-...
Начин на подготвяне:
В дребна тенджера прибавете млякото и маслото. Загрейте до 49 до 54°C, като разбърквате, до момента в който маслото се разтопи. Не позволявайте на млякото да надвишава 54°C.
В огромна купа за разбъркване комбинирайте квас, сол и захар. Добавете яйцата и разбъркайте дружно. Добавете затоплената примес от мляко и масло. Добавете 2 чаши брашно.
С миксер, на който сте поставили куките за тесто, комбинирайте тази примес на междинна скорост, към 2 минути. Изстържете страните с шпатула, колкото е належащо, с цел да включите брашното. Бавно прибавете останалите 2 чаши брашно към миксера на приблизително ниска скорост и изстържете в профил, в случай че е належащо. Месете, до момента в който тестото стане твърдо и леко лепкаво, към 12 минути.
Поставете тестото върху леко набрашнен плот и месете на ръка за към 3 до 4 минути, като добавите още малко брашно, с цел да предотвратите залепването. Не използвайте повече от ¼ чаша брашно.
 Козуначени кифлички или козунак да приготвим за Великден Козуначени кифлички или козунак да приготвим за Великден
С наближаването на един от най-светлите и дълго чакани празници Великден всеки стартира да се замисля за изработката на козунаци, козуначе...
Оформете тесто на топка, покрийте с забрадка за съдове и оставете да почине 10 минути. Разделете на 6 части. Навийте всяко парче, с цел да оформите " въже ", с широчина към 3 см и дълго към 30 см. Вземете 2 части, оплетете въжетата, стиснете краищата дружно и по-късно завъртете в кръг. Уверете се, че краищата са крепко свързани дружно. Поставете върху тава за печене, авансово покрита с хартия за печене, осигурявайки задоволително място за втасване.
Свободно покрийте с найлоново фолио или забрадка за съдове и оставете да втаса на топло място, до момента в който удвои размера си, 45 до 60 минути.
Загрейте фурната до 180°C като тавата ви би трябвало да е по средата на фурната.
Разбъркайте огромното яйце и 1 чаена лъжичка вода. Намажете всеки сплетен самун от горната страна, с цел да се получи златиста коричка. По предпочитание хлябът се поръсва със захарни пръчици.
В италианските предписания има великденски яйца, които се пекат дружно с козунака, в случай че желаете да извършите и вие по този начин, деликатно поставете едно боядисано яйце в центъра на всеки плетен пръстен. Не натискайте в тестото, то ще потъне, до момента в който се пече. Печете по една тава до златисто кафяво, почти 15 до 18 минути. Бързо прехвърлете изпечения козунак в решетка за изстудяване.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР