Всички области с изключение на Видин и Враца – в

...
Всички области с изключение на Видин и Враца – в
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Безгрижието може да ни изиграе лоша шега

Всички области като се изключи Видин и Враца – в „ алената “ зона по 14-дневна заболеваемост от ковид на 100 000 души: такава ще е обстановката в България след единствено два дни съгласно математика проф. Николай Витанов. В студиото на „ Лице в лице “ той уточни, че има все по-малко области с наклонност към гладко нарастване за сметка на местата, където ситуацията може внезапно да се утежни, а в Търново и Търговище се чака продължително нарастване на болните.

Ще ни изиграе ли неприятна смешка лятното равнодушие? „ Поне една четвърт от българското население няма чувството, че нещо се случва – считат, че вирус няма, че това е нещо безобидно и така нататък каквото още можете да се сетите, с цел да си оправдаят държанието. Това може да ни изиграе неприятна смешка – да се увеличи заболеваемостта септември месец и вървим натам “, отговори професорът.
Снимка: bTV
По думите на Витанов също така е имало и „ солидна антиваксърска агитация “: „ Математическата доктрина на идеологическата битка, че когато в една глава на човек, който е към този момент на години, съумеете да вкарате една концепция, към този момент не можете да я изкарате толкоз елементарно. Ако позволите агитация, която му вкарва в главата концепцията, че имунизациите са нездравословни и няма никаква изгода от тях и той я схване, по-късно резултатите ги виждате какви са “.

Според него оповестяването на проектите на здравните управляващи е било неточност: „ Сун Дзъ е споделил, че един командващ в никакъв случай не си афишира проектите. Когато си обявиш проектите става това, което стана – окупация на „ Орлов мост “. Другата страна по никакъв начин не е елементарна, нито страда от липса на интензивност, пък и има мотивация – да си резервира бизнеса “.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР