Всички обичаме да си похапваме чипс, но го правим рядко,

...
Всички обичаме да си похапваме чипс, но го правим рядко,
Коментари Харесай

Домашен чипс БЕЗ пържене и с малко калории

Всички обичаме да си похапваме чипс, само че го вършим рядко, просто тъй като знаем какъв брой калории се съдържат в 100 грама от него – над 400-500 калории. А пакетите, които купуваме постоянно са към 200 грама, което значи, че можем да погълнем 1000 калории с един огромен пакет чипс. Това е половината ни дневна дажба калории, с което елементарно можем да качим килограми, без въобще да се усетим.
Има ли метод да си създадем домакински чипс, който не изисква пържене и става все по този начин апетитен? Има, несъмнено! Днес ще ви споделим по какъв начин.
 Идея за вкусна студена чорба: Зимен таратор Идея за вкусна студена чорба: Зимен таратор
Следващата рецепта за студена чорба ще ви отнеме доста малко време, а усетът и ще остане за дълго в съзнанието ви. Тя е нискокалорична и...
1. Направете си домашна фалшификация - Можете да експериментирате с всевъзможни подправки и усети, а ние през днешния ден ще ви дадем една концепция с която да започнете. Смесете чесън на прахуляк, червен пипер и сол. Разбъркайте добре и по-късно използвайте, с цел да поръсите готовия чипс. Още един доста прелестен усет е, в случай че просто поръсите чипса с универсална фалшификация, с която вършим супи и готвим вкъщи. Вкусът още веднъж ще е превъзходен!
2. Изберете верните картофи – постоянно избирайте по-пресни картофи, може и даже червени, които са в действителност най-вкусни и стават най-добре за чипс. Не прекалявайте с количеството, което ще купите, тъй като за една купа домакински чипс са ви нужни едвам 3-4 междинни по величина картофи.
3. Нарежете на фино – няма по какъв начин да извършите чипс, в случай че режете картофите на ръка с нож, тъй като в никакъв случай не можете да ги извършите толкоз тънки, че при топлинна обработка да станат хрупкави шайби. Ако нямате особено ренде с приставка, което реже на фино, ще ви споделим една хитрост. Правете резенчетата чипс с белачката, с която сте обелили картофите преди този момент. Тя бели доста фино и ще се получи съвършено!ю
4. Печете в тава – с цел да извършите чипса без пържене, просто печете в тава. За задачата би трябвало да вземете най-голямата тава, която имате и да наредите резените картофи един до различен, тъй че да не се застъпват. Ако ги застъпите, ще се задушат и омекнат, а в случай че са едно до друго – ще се изсушат и изпекат, тъй че да станат хрупкави. За по-бързо подготвяне на чипса, можете да сложите 2-3 тави на другите равнища вав фурната и да печете дружно. Загрейте фурната на 200 градуса и сложете тънките резени картофи вътре. Печете, до момента в който не станат златисти и хрупкави, което лишава към 30-40 минути, зависи – наблюдавайте ги и когато усетите, че са подготвени, вадете самоуверено!
 Пиле, зеленчукови добавки и хумус за прелестна вечеря Пиле, зеленчукови добавки и хумус за прелестна вечеря
Време е да ви зарадваме с една чудесна рецепта за прелестна вечеря. Тя е за доста вкусно и леко ядене, което включва пиле, зеленчуци и...
Да ви е сладко!
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР