Всички обичаме да решаваме логически задачи. Тествайте вашата съобразителност или

...
Всички обичаме да решаваме логически задачи. Тествайте вашата съобразителност или
Коментари Харесай

5 логически задачи за истински майстори

Всички обичаме да решаваме логичен задания.
Тествайте вашата предвидливост или се състезавайте с половинката кой ще даде правилните отговори.
А ето и въпросите:

1. Фалшивата жълтица

Пред вас има три златни монети и везна. Една от монетите, обаче, е подправена и тежи по-малко от другите две. Как ще познаете коя е?

2. Шеф-готвачът.

За да завоюва кулинарно съревнование, готвачът е трябвало да сготви 6 пържоли за 15 минути. Проблемът е, че може да постави 4 пържоли в тигана по едно и също време. Как ще успее да се оправи?

3. Жената и кокошките.

Възрастна жена имала 3 кокошки, които давали 3 яйца за 3 дни. Тя обаче решила, че желае да стартира да продава, тъй че си взела още 12 кокошки. Колко яйца ще има след 15 дни?

4. Принцесата и рицарите

Някога, доста от дълго време, един крал решил да откри заслужен младоженец за щерка си. За да разбере кой в действителност я заслужава, той провел рицарски шампионат, на който участниците трябвало да преодолеят редица тествания и най-после - останали единствено двама. Тогава пристигнал ред на решителното тестване. Двамата рицари трябвало да яздят до езерото край двореца. Но за принцесата щял да се ожени този, който дойде втори.
Рицарите почнали да доближават колкото се може по-бавно. След седмица и двамата се предали. Решили да се откажат и да се приберат по домовете си. Тогава обаче, принцесата се доближила към тях и им прошепнала нещо. И двамата се втурнали с всички сили.

Какво им е споделила принцесата?

5. Момчето и вратите

Момче се разхождало единствено в тъмна гора. Внезапно видяло пред себе си изоставена къща. Не се замислило и влезнало вътре. Вратата зад него се затворила сама, светлината от лампите спряла и пред него се появили три порти. Зловещ глас споделил, че в случай че желае да излезе, би трябвало да избере една от трите порти. Зад първата имало електрически стол, която незабавно ще го убие. Зад втората имало стотици отровни змии. Зад третата: лъв, който да го раздра.
Коя врата би трябвало да избере момчето, с цел да се измъкне?
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР