Всички ние сме наясно, че трябва да пием поне литър

...
Всички ние сме наясно, че трябва да пием поне литър
Коментари Харесай

Мобилният телефон ни помага да пием повече вода

Всички ние сме наясно, че би трябвало да пием най-малко литър и половина или два литра вода дневно, само че да реализираме този най-малко се оказва огромен проблем. В края на деня се оказва, че сме се улисали и сме изпили единствено едно кафе или нещо газирано.

За да се приучим да пием повече вода на ден, ще ни оказват помощ някои обикновени хитринки. За да разберем какво тъкмо количество вода ни е належащо за денонощието, би трябвало да разделим килограмите си на 30.

Т.е. в случай че тежите 60 кг, то би трябвало да изпивате 2 литра вода за денонощието. За да постигате това на процедура, би трябвало непрекъснато да се контролирате. Не изчислявайте какъв брой тъкмо сте изпили денем.

Ако пък си поставите за цел да пиете несъмнено количество вода за деня, въобще ще спре да ви се пие. Затова постоянно подръка би трябвало да имате малко шишенце с вода. Големите бутилки наподобяват като недостижима цел.

 Компютър

Превърнете дребната бутилчица с вода във ваша другарка, която да ви следва на всички места – в работата, на разходка. За да я изхвърлите по-бързо, изгълтвайте наличието ѝ и купувайте нова.

Всеки път, когато минавате около кухненската мивка, изпивайте най-малко две-три глътки вода. Ако имате терзания за чистотата на водата от крана, поставете специфичен филтър за филтриране.

За да се научите да пиете вода и когато сте пред компютър, изградете си следния табиет: постоянно преди да седнете на бюрото, изпивайте половин чаша вода. След това налейте още половин чаша и я оставете на бюрото.

От време на време изпивайте по глътка-две и по този начин незабелязано ще се справите с нужното количество вода. Телефонът ви ще помогне за постигането на вашата цел.

На всеки един час той би трябвало да ви подсети, че би трябвало да изпиете малко вода. След като получите увещание от него, изпийте 100 мл вода. Така за осем-девет часа ще сте изпили съвсем литър.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР