Всички му казват фейслифт, но BMW не е като всички,

...
Всички му казват фейслифт, но BMW не е като всички,
Коментари Харесай

BMW X5 прави това, което другите големи SUV не могат

Всички му споделят фейслифт, само че BMW не е като всички, назовава модернизацията на своите модели в средата на виталния им цикъл LCI. Идва от Life Cycle Impulse. Звучи разумно, съвременно и друго. Много друг е въпросният LCI на Х5, с което баварците изневериха на обичайния си метод.

За благополучие, бих споделил, тъй като в този момент BMW прави много съществено промени по модела, нещо, което не сме привикнали да виждаме. LCI при BMW се свързваше с дребни козметични промени, нов цвят и дизайн на джантите. Но в този момент освен се открояват забележими разлики извън, Х5 е фрапантно изменен и в интериора, с цел да се впише в нови дизайнерски език за оформление на вътрешното пространство.



По радиаторната решетка не виждаме промени, само че пък по тази причина тя към този момент може да свети. Фаровете са по-тесни с 35 мм очертания. Много по-различно е самото оформление на светлините, като дневните светлини са стреловидни и поемат функционалността и на мигачи. Страничните въздуховоди са изцяло нови, бронята и въздуховодът под нея също.

Отстрани виждаме единствено леко преобразен предел. Промените откъм гърба още веднъж са в стоповете и аранжимента на светлините. За LCI на BMW това си е пъклен доста. А занапред ще опиша за интериора, който е радикално друг по отношение на този досега.

Причината, както акцентирах, е стремежът за въвеждане на BMW Curved Display в Х5 и Х6. Той към този момент ни е добре прочут от други баварски модели. Състои се от 12,3-инчово приборно табло и 14,9-инчов централен екран, като и двата са позиционирани под обща стъклена повърхнина.

Бутони на централната подпора съвсем липсват, само че пък към този момент имаме доста забавни „ петлета ” за ориентиране на вентилационните отвори. Пред пасажера има и осветена лайстна, която прибавя светлинен щрих към амбиентното осветяване.

Дървените приложения по арматурното табло са явен знак за качество и разкош. Базовото съоръжение стартира с тапицерия Sensafin, която имитира кожа, само че клиентите на този автомобил си обичат оригинала, не имитацията, по тази причина на тях се предлага BMW Individual Merino. Не бих си разрешил да встъпвам в дебрите на листата с варианти, тъй като той е предостатъчен. Все отново ще отбележа, че има спортни и удобни седалки, панорамният стъклен покрив Sky Lounge, кристалните приложения за обособени контролери, аудио система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound и други

Това са много съществени промени, а още не съм стигнал до задвижването. То е поверено на две бензинови версии (40i и M60i), две дизелови версии (30d и 40d) и един плъг-ин хибрид. Първите четири версии разчитат на 48-волтова меха хибридна технология. В новата 8-степенна трансмисия Sport Steptronic е интегриран електромотор, който прибавя към ДВГ-то спомагателен бууст от 12 к.с. и 200 Нм.

Първата част от моя тест бе зад кормилото на базовия дизелов елемент. Ще ви кажа без никакво терзания: баварците са царете на двигателестроенето. Без значение дали приказвам за дизел или бензин, BMW не изневерява на една от най-силните черти. Освен мощ и еластичност, баварските мотори впечатляват още със тон и спестовност. Трилитровият елемент също е изменен, към този момент е с нова система за непосредствено впръскване и нови инжектори. Предлага 298 к.с. и 670 Нм, които по фабричен данни би трябвало да подсигуряват междинен разход до 8,2 л/100 км (в взаимозависимост от джантите). С сътрудника не сме му давали напън, не сме се и опитвали да караме икономично, само че все пак разходът беше малко над 7,0 л/100 км. Добавям и тон като на бензинов „ шестак ”, с цел да оформя картинка, от която губят всички клиенти поради политическото говорене против дизела.

Целия тест драйв може да прочетете на профилирания уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР