Всички курсанти първокурсници от Националния военен университет „Васил Левски“ завършиха

...
Всички курсанти първокурсници от Националния военен университет „Васил Левски“ завършиха
Коментари Харесай

Първокурсниците от Националния военен университет с тренировка по оцеляване в природата

Всички курсанти първокурсници от Националния боен университет „ Васил Левски “ приключиха сполучливо втория стадий от тренировката по оцеляване в природата.

В продължение два дни момчетата и девойките демонстрираха насъбраните базови умения при рискови обстановки. В един от образователните центрове бъдещите офицери имаха и алпийска подготовка.



„ Курсантите се упражняваха да вършат примки и клопки за разнообразни животни, да ловят риба с подръчни средства, тъй като когато наоколо има водоем, те ще могат да си обезпечат риба, която е скъпа храна за човешкия организъм. Убеден съм, че към този момент могат да подредят и да си възпламенят няколко типа огън и да си подготвят храната. Освен това знаят по какъв начин да създадат устройства за събиране и филтриране на вода, още веднъж с подръчни средства “, разяснява полк. доцент доктор Милен Иванов, шеф на катедра „ Специализирана подготовка “. И прецизира, че всички умения, които курсантите получават в този момент, са основа за осъществяване и на тактическото оцеляване в пети курс.



„ При оцеляването измежду природата курсантите минават през шест центъра, като във всеки център те се оправят с несъмнено предизвикателство.

Може би най-трудни за тях са центровете, в които би трябвало да преодолеят водната и височинната бариера. Особено височинната, тъй като там се катерят по скали и се спускат по-късно по скалата. Учат се да се оправят с обезопасяването си и да си имат доверие “, сподели още полк. Иванов.



През втория стадий курсантите наложително преспиват една нощ измежду природата. Трябва да имат най-нужното, само че и да не им тежат прекомерно раниците, тъй като в тези два дни им се постанова да създадат и пешеходни преходи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР