Всички кученца са изключително сладки, но това в никакъв случай

...
Всички кученца са изключително сладки, но това в никакъв случай
Коментари Харесай

Как да избереш кученце, което е подходящо точно за теб?

Всички кученца са извънредно сладки, само че това никога не значи, че всяко от тях е уместно за вас и вашия метод на живот. С подобаващото търсене и подготовка можете да откриете домашния любим, който ще се впише отлично в фамилията ви и ще стане неразделна част от него.

Изборът на куче, което дава отговор най-добре на вашия метод на живот, е най-хубавата алтернатива, която ще подсигурява, че решението ви няма да приключи със страдание и отчаяние най-после. След като отделите задоволително време за изследване и съпоставяне на другите породи кучета, ще имате по-добра визия за всичко обвързвано с тях.

На първо място помолете разнообразни специалисти да споделят мнението си за породите, които ви интересуват най-вече. Ветеринарните лекари работят с разнообразни породи всекидневно и имат визия кои от тях могат да бъдат подобаващи за вашия метод на живот и за вашето семейство като цяло. Друга алтернатива, към която можете да се насочите, са треньорите за кучета - те са различен отличен източник на информация за потребностите и държанието на другите породи кучета.

Важно е да помислите по какъв начин кученцето ще се впише във вашия метод на живот, когато стане по-възрастно, по тази причина проучете добре за размерите и съответните потребности на породите, защото това е от огромно значение за вашето решение - някои кучета изискват доста извършения и внимание, други имат много характерни потребности за поддържане на козината им, трети са по-предразположени към избрани здравословни проблеми от други.

Правилният разплодник на кучета или избавителна група е от значително значение за намирането на крепко и добре социализирано кученце. В случай че решите да търсите чистокръвно куче, помолете вашия ветеринар да ви насочи към верните породи за вас.

При опция искайте да се срещнете с родителите и братята и сестрите на кученцето, както и да видите самия разплодник. Всички старания и отделено време, с цел да научите за произхода на вашето кученце и да потвърдите, че то идва от здравословна среда, изцяло си заслужават. В зоомагазините постоянно е невероятно да се ревизират родителите или произхода на съответно кученце.

Осиновяването на куче от подслон или избавителна организация е извънредно добра постъпка, въпреки че много постоянно е съвсем невероятно да научите доста за предишното на избавеното кученце. Но този вид организации нормално оферират други значими преимущества - здравни прегледи, чипиране на кучето и кучешки ваксини.

 Подходящо куче

Важно е кученцето ви да бъде прегледано от ветеринарен доктор допустимо най-скоро. Най-добре би било това да се направи още преди да заведете новия член на фамилията вкъщи за първи път. Повечето животновъди, приюти и избавителни групи постоянно дават документи, удостоверяващи, че вашето кученце е било прегледано от ветеринарен доктор и е имало най-малко един курс имунизации.

Когато срещнете вашето кученце за първи път и решите да го осиновите или купите, то тогава обърнете внимание на типа и държанието му. То би трябвало да бъде добре нахранено, да върви и тича обикновено, както и да има бързи реакции. По козината му не би трябвало да има плешиви петна.

Изборът на уместно кученце с добре поддържан тип и здравословно положение може да ви обезпечи огромна доза благополучие и едно същинско другарство. Затова обърнете огромно внимание на кученцето при първата ви среща - даже за малко време може да научите доста за него и да прецените дали то е уместно в действителност за вас.

Защото породи като джак ръсел териер могат да са доста дейни. А един мопс да вземем за пример може да е прекомерно ленив и несъответствуващ за спорт.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР