Всички кандидати за депутати в турския парламент от управляващата Партия

...
Всички кандидати за депутати в турския парламент от управляващата Партия
Коментари Харесай

Ердоган: Всички кандидати за депутати от ПСР да направят дарения за засегнатите от земетресенията

Всички претенденти за депутати в турския парламент от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) да създадат дарения по сметката на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), която е отворена за събиране на помощи за районите, наранени от опустошителните трусове през февруари. Това прикани турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва в петък, откакто подписа в президентския замък декрет, с който се дефинира датата на президентските и парламентарните избори в Турция, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 593
Ердоган разясни, че претендентите би трябвало да създадат дарения преди да подадат заявление за регистрация за изборите на 14 май.

Бих желал да благодаря на всички, които ще оказват помощ с дарения на потърпевшите от земетресенията. Вярвам, че това решение ще даде добър образец на другите партии, добави президентът.

Междувременно указът на Ердоган за изборите бе оповестен в Държавен вестник.

По-рано през днешния ден президентът сподели, че решението ще бъде оповестено на следващия ден в Държавен вестник.

В следобедните часове ръководителят на Висшата изборна комисия (ВИК) на Турция Ахмет Йенер заяви, че в случай че е належащо, вторият тур на президентските избори в Турция ще се организира на 28 май, осведоми Анадолската организация. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР