Всички искания на ВМРО-ДПМНЕ са били изпълнени и трябва да

...
Всички искания на ВМРО-ДПМНЕ са били изпълнени и трябва да
Коментари Харесай

Ковачевски смята, че всички искания на ВМРО-ДПМНЕ са изпълнени

Всички претенции на ВМРО-ДПМНЕ са били изпълнени и би трябвало да продължим нашия разговор за приемане на измененията в конституцията. Това съобщи министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски в изявление за телевизия Алсат М.

По думите му, след лидерската среща сред двамата с Християн Мицкоски, отпаднала риториката на Вътрешна македонска революционна организация, че измененията в конституцията значат побългаряване, асимилация, че с вписването на българите в конституцията се нарушава идентичността на македонския народ.

„ Цяла година, от приемането на френското предложение, реториката беше тази, след срещата всички се убедиха, че тази позиция към този момент е изменена и това беше изразено обществено “, повтори Ковачевски.
Той отбрани тезата, че първо би трябвало да бъдат признати измененията с болшинство от 2/3 от депутатите в Народното събрание, а по-късно ВМРО-ДПМНЕ може да стане част от държавното управление, получавайки половината от министерските постове на СДСМ.

Ковачевски напомни, че едно от изискванията на Мицкоски да не взе участие в държавно управление дружно с Демократичния съюз за интеграция е получило позитивен отговор незабавно, посредством представителя на ДСИ и министър на външните работи Буяр Османи, че от партията одобряват да излязат от държавното управление до произвеждането на избори незабавно откакто измененията в конституцията бъдат гласувани.
По отношение на влизането в действие на конституционните промени, той разясни, че в преговорната рамка е вписано, че втората междуправителствена конференция ще стартира автоматизирано, откакто Северна Македония завърши скрининга и направи нужните промени за включването на българите в главния закон на страната. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР