Всички имуществени застраховки ще поскъпнат, ако бъде прието да се

...
Всички имуществени застраховки ще поскъпнат, ако бъде прието да се
Коментари Харесай

Застрахователи с поредна лоша новина за джоба на българина

Всички имуществени застраховки ще нарастнат, в случай че бъде признато да се включи и риска градушка. Това визира ипотекирани жилища, всички общински здания, пътища, които се застраховат, дребни и междинни предприятия. Това сподели основният секретар на Асоциацията на застрахователите в България Нина Колчакова в ефира на Нова телевизия. Тя съобщи, че няма да има промени при покритието по застраховката и при услугата, а ще се промени само сумата. Причината е, че от събраните средства ще се отделят пари, които да отидат за финансиране на Агенцията за битка с градушките.

" Ние поддържаме предварителната защита. Тя е главен принцип в застраховането, поддържаме концепцията страната да влага средства в предварителна защита, само че дано това да става за сметка на тези, които са облагодетелствани от тази предварителна защита. Ние сме срещу метода на финансиране. Този модел самичък по себе си е посочил своята неефективност в цяла Европа ", изясни възражението на застрахователите Колчакова.

Председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов  заяви, че една добра концепция е на път да се трансформира в тематика, която да сътвори напрежение. " В момента една четвърт от страната ни е предпазена от градушки и резултатът е налице. Почти всяка година записваме огромни вреди от градушки и концепцията на министъра е да се покрие 90% от страната като се вкара самолетен прийом, при който самолетите обработват градоносните облаци и ги обработват със специфичен реактив. Не виждам за какво се основава напрежение, в случай, че на първата среща застрахователите поддържаха концепцията ", сподели той.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР