Всички имаме дни, в които просто не успяваме да се

...
Всички имаме дни, в които просто не успяваме да се
Коментари Харесай

Работата не ви спори? Направете тези 4 неща

Всички имаме дни, в които просто не съумяваме да се съсредоточим и работата върви постепенно и мъчно. Изключително неприятно е, изключително в случай че в съответния ден би трябвало да свършим нещо в действителност значимо.

Понякога сходни положения даже се трансформират в наклонност и тогава би трябвало да вземем ограничения, с цел да се оправим с тях. От Inc.com ни поучават по какъв начин да реагираме.

1. Починете си.

Ако не сте били в положение да се концентрирайте върху работата през по-голямата част от деня, то най-вероятно вашият организъм се пробва да ви каже, че сте се претрупали и че имате потребност от отмора. Дори да се изкушавате да прекарате вечерта пред монитора, не го правете. Вместо това отвлечете вниманието си с нещо напълно друго от естеството на труда ви.

2. Списък с цели.

Вземете лист хартия и напишете няколко от най-важните неща, които би трябвало да свършите денем. Когато тези описи с значими действия са непрекъснато във вашето полезрение, вие получавате нужното ентусиазъм и мотивация, с цел да запретнете ръкави и да се хванете за работа.

3. Не сменяйте описите.

Направете си един по-мащабен и го използвайте няколко дни. Вече зачеркнатите задания ще ви работят мотивиращо, а спестявате време.

4. Променете средата си.

Веднага щом усетите, че скуката стартира да ви превзема, променете средата, даже единствено за един или два часа. Отидете на кафе или в някоя празна зала в офиса, където да поемете мирис и да изчистите съзнанието си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР