...всички факти в този текст са измислица и се дължат

...
...всички факти в този текст са измислица и се дължат
Коментари Харесай

Тайният дневник на премиера Петков |

...всички обстоятелства в този текст са небивалица и се дължат единствено на нелепото възприятие за комизъм на създателя... той па един създател...

Светът е оживял, тъй като се е смял...

Не съм сигурен, дали това е по този начин, като виждам какъв брой съществени и трагични станахме в последно време. Мен в случай че питате, светът е оживял, тъй като към момента не се е самоизял. Но опитите не престават...

Продължават и нашите опити в политиката. След като заложихме на ръководство вид „ младия бай Тошо “ в продължение на доста години, през днешния ден имаме нова политическа обстановка.

Каква ти обстановка, напряко епопея. Не една, не две, не три, а цели четири партии и обединения се събраха в името на едно – не знам на какво тъкмо, само че в негово име те се събраха и стартира тяхното огромно и вълнуващо премеждие, наречено „ Коалиционно държавно управление, ръководено от Кирил Петков aka Харварда “.

И тъй като всяко държавно управление е основано, с цел да ни ръководи, а съгласно мен – и с цел да му се майтапим с него, през днешния ден взех решение да се майтапя точно с ръководещите.

Защото, както към този момент се разбрахме, светът е оживял, тъй като... а бе, тъй като не се е вземал чак толкоз насериозно, мамка му. Защото имаше и такива, които се вземаха насериозно и след това десетки години светът се чудеше по какъв начин да преодолее провалите, които тия персони му нанесоха. За един Хитлер и за един Сталин и за един Осама приказвам...

А в този момент да започваме с тоя текст, че доста дълъг му пристигна уводът.

От секрети и надълбоко законспирирани източници аз получих цифрово копие на дневника на премиер-министър Кирил Петков.

Оказва се, че в Харвард са държали доста всеки да води дневник. Това пособие човек да запомня по-добре всичко, да може да проучва и да е непрекъснато в час, изключително когато работата е динамична.

За да видите под какъв стрес работят в държавното управление, ще обявявам единствено един ден от всекидневието на министър-председателя. За да направя това, желаех документ от Оксфорд, документ от Хайделберг, легализация от Йейл и академична информация от Сорбоната.

Сряда

05:30 сутринта: В този ранен час получавам SMS от моя предходник Бойко Борисов. „ Айде, ставай бе, тюфлек. Аз, като бех министър председател, по това време към този момент возех Дани Кирилов у джипа и го хранех с филийки с мехлем. "

Ето това ще ни съсипе. Нездравословното хранене на българина. Ганя му дай да яде филийки с мехлем. В Харвард с Асен закусвахме мюсли, лимец, спирулина, тофу, пащърнак. Какви са тия холестеролни бомби?

05:45: Здравословен мразовит душ под звуците на ария на съдружния сътрудник Стоян Михалев. Песните на Михалев ми работят успокоително. Даже един път приспах игуаната на един другар на Асен с една негова ария. В Харвард също има музиканти, само че такива чак няма...

06.00: Боже, обади ми се министърът на културата. Вика – господин Петков, излязох рано да не закъснея за работа, само че отидох да си купя една баничка на " Графа " и се изгубих. Не мога да намеря къде е министерството, GPS–ът ми ме прати в " Обеля " 2.

Ох, има капацитет този момък, съгласно мен до няколко месеца ще научи адреса, само че към този момент май е по-добре да не го претрупваме с работа...

06:15: Ужас, чета, че имало доста новозаразени с COVID-19. Звъннах на Сербезова. Тя сподели, че са планували ограничения, само че от " Възраждане " заплашили, че ще нахлуят в аптеките и ще изземат оттова цялото количество аспирин и витамин Д. Те били соросоидни лекарства.

Звъннах на Рашков и разпоредих да пазят аптеките. А Рашков сподели, че не може, тъй като отива на разпит, че го викали в прокуратурата.

06:30: Пак ми звънна Борисов. Ехидничи ми нещо. „ Гледам телевизия, в първите вести нито дума за теб. А по мое време аз бях първа вест! “

Казах му да си гледа чекмеджетата, до момента в който още може. И затворих възпитано. В Харвард сме учили връзки и тактики, с Асен дори бяхме написали една монография, която бе издадена в 13 страни, само че тук Ганя не се интересува от такива неща...

07:00: Първи скандал. Тъкмо карам колелото към Министерски съвет и ми звъни военачалник Атанасов. Вика – Кириле, озапти си вицепремиерката Нинова, тъй като е заръчала на Министерство на културата да отстрани паметника на света София против " Шератон " и да върне паметника на Ленин. Той бил достоверен демократ и герой против MAFIQTA, сходно на Таско и Вигенин “.

Офффф, а още не съм стигнал до " Дондуков ", че трябваше да се отбия до " Савини ". Сутрин похапвам убийствени гризини от лимец, гхи, тофу и камбоджански маслини.

07:45: Звъня на министъра на културата. Питам го какви са тия неща с паметника на Ленин. „ Ами не знам, аз потеглих от " Обеля " 2 към министерството, само че очевидно отново съм се объркал, тъй като сега съм покрай Радомир “ – отвръща той.

08:00: Стигам до Министерски съвет. Оставям колелото на защитата и виждам Корнелия. „ Корнелия, какви са тия истории с паметника на Ленин? “ 
И Корнелия стартира някаква дълга тирада за това по какъв начин знак на София било корумпираното ръководство и по какъв начин паметникът на света София бил пък знак на признака и по какъв начин Ленин бил същински демократ. В този миг вземам решение, че е време да се намеся и споделям, че към този момент няма бюджет това да се случи. И предлагам кръгла маса, с цел да обсъдим обстановката. Корнелия се съгласява, само че виждам, че не е доста удовлетворена. Ще би трябвало да ѝ дам още един-двама регионални шефове...

09:00: Министерски съвет. Пращам кола на НСО да докарат министъра на културата, който се е озовал в пернишкото село Батановци, където е имал неблагоразумието да си поръча чаша соево лате макиато в кварталната механа „ При Пешо Винкело “. Междувременно вицепремиерът Сандов влиза с спречкване с министър Нинова, която го упреква, че не е никакъв еколог и зарежда колата си с шистов газ, който добива в Мадан в мазето на вуйна си.
Сандов скача и стартира да скандира – „ Министерски съвет не е баница, долу Цеко от Дондуков “, а Корнелия запява: „ Ах, летете ескадрони с стремежа на милиони “. В този миг получавам SMS от Дани Кирилов, в който написа: „ Ако се върна в Българска социалистическа партия, ще ме извършите ли министър на нещо си “?

10:00: Звъни ми някогашен сътрудник от Харвард. Сега е редактор в " Евронюз ". Вика ми – „ Хелоу, Кироууу, а бе, правилно ли ще напускате НАТО? Така споделил вашият боен министър “.

Не мога да допускам! Звъня незабавно на министъра. По инерция стартирам с „ Господин министър председател “, само че след това се сещам, че той към този момент не е министър-председател, а министър-председател съм аз. И му крещя – „ А бе, военачалник Янев, какви са тия нелепости за НАТО? “

А той ми вика – „ Редник, свободно! “ и след това споделя, че това е негово персонално мнение. А бе какво персонално мнение бе, ти си министър на защитата...

11:00: Не ми стига това, ами в 11 ми звънят от CNN и ме поздравяват, че сме щели да пуснем Македония в Европейски Съюз, в случай че Съединени американски щати ни отстранен визите. Слави Трифонов по този начин бил написал.

Звъня на Слави Трифонов, само че вместо него ми подвига Тошко Йорданов, който споделя следното: „ Ааааааа!!! Ааааааааа!!! Ваксини вън!!!! Долу измамата КОВИД!!! “.

11:30: Във Външно назначили Петко Сертов за консултант. А той се изплашил и отново избягал в Гърция...

12:00: Обядваме с Асен в едно кокетно ресторантче за еко био веган кухня покрай " Савини ". Асен си е поръчал стек от карфиол с броколи, кореноплодни и мус от тофу и суринамски лешници. Аз похапвам фалшив фоа гра от желиран спанак, люцерна, мандарини и корени от мушкато. Получавам фотография от Бойко Борисов, който нагъва дебела свинска пържола в компанията на Тома Биков. „ Пасете ли си вечерята? Затова нямате мощ да управлявате страната – щото ядете изкелеферчени простотии “ – написа Борисов.

Илитерат... Няма да го разясня...

13:00: Звъни ми министърът на културата. „ Господин министър председател, открих министерството. Влязох, но портиерът не ме пуска. Може ли да ви го дам да му кажете да ме пусне? “

Разпореждам се да не стават повече такива неща.

14:00: След малко хвърча за Харвард. Ще имам късна лекция на тематика „ Дигиталната промяна на посттоталитарната страна “, а с мен ще лети и цифровият министър Божидар Божанов. Вече съм на летището, а министърът не се появява. Вместо него ми носят таблет. Щял да е на лекцията цифрово, с цел да не харчи пари на данъкоплатеца.

15:00: Излитам. Поръчах си джинджър бред капучино с оризово мляко и стевия. В последния миг ми звъни министърът на културата.

„ Господин министър председател, към този момент съм в министерството. Знаете ли на кой етаж ми е кабинетът? “

Затварям и поглеждам към небето. А там хвърчат птички, грее слънцето – съвсем като в Харвард преди години...

Снимам и изпращам на Асен. А той ми праща фотография от съвещания на комисията по разграждане на MAFIQTA в Народното събрание. И коментар: „ MAFIQTA трепери от боязън “.

А на фотографията ясно се вижда строгият и обективен интерфейс на Стоян Михалев...

...и дотук свършва това, което бе сведено до моето внимание...

Сега...

Знам, че шегите в последно време не се одобряват елементарно. Знам, че у нас обществото е прекомерно разграничено, че ни ръководи... а и ще ни ръководи удивителен микс от можещи и некадърни хора.

От ерудити и елементарни кебапчийски котараци (както в миналото споделяха в остарялото СДС).

Аз знам едно. Когато спрем да се майтапим, то това ще значи, че сме изгубили всичко.

С това тайният дневник на Кирил Петков завършва. И нека да сте се усмихнали най-малко един път.

Както споделяше някой – „ в случай че не е правилно, то най-малко добре е измислено “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР