Всички добре знаем, че не е хубаво да шофираме, след

...
Всички добре знаем, че не е хубаво да шофираме, след
Коментари Харесай

На колко промила алкохол се равняват два часа нощно шофиране

Всички добре знаем, че не е хубаво да караме, откакто сме пили. Причината е, че алкохолът забавя реакциите ни, което усилва риска от пътно транспортно произшествие.
 Сънливото шофиране и по какъв начин да го избегнем
Сънливото шофиране и по какъв начин да го избегнем

Факти и препоръки

Според учени от университета в Утрехт, Холандия, заради същата причина не трябва да караме и повече от два поредни часа нощем. Те считат, че характерната отмалялост от карането по мрачно има същия резултат върху организма, както и алкохолът.

Именно заради тази причина те настояват, че единствено три часа зад кормилото нощем могат да се отразят на водачите по същия отрицателен метод, както няколко напитки преди път.
 Снимка 476039

Изследователите вземат решение да създадат опит, с който да оценят резултата от нощното шофиране. Те организират опит, в който вземат участие 14 здрави млади мъже на възраст от 21 до 25 години, които разделят на групи.

Едните карат през нощта два часа, другите - четири, а последната група - осем. И трите групи би трябвало да поддържат непрекъсната скорост от 130 км/ч на автомагистралата и да се стараят да стоят в центъра на платното.

Резултатите от опита потвърждават, че след два часа зад кормилото през нощта водачите стартират се държали като водачи, при които е регистрирано съществуване на 0.5 промила алкохол в кръвта.

След три часа те към този момент позволяват същите неточности като хора с 0.8 промила, а след 4.5 часа несигурното им държание припомня това на водачи с 0.10 промила алкохол в кръвта.
 Снимка 476038

На базата на своето изследване специалистите от университета в Утрехт считат, че държавните управления би трябвало да наложат предел, който да не позволява повече от два поредни часа шофиране през нощта. Според тях това е належащо, защото полицията няма по какъв начин да мери равнището на умората по този начин, както мери промилите в кръвта. Учените считат, че сходна мярка ми понижила броя на пътните произшествия, пишат от Daily Mail.
 Tesla, самостоятелното шофиране и за какво управляващите в Съединени американски щати проверяват компанията
Ще забранят ли Tesla в Съединени американски щати

Пореден случай с жертви
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР