Всички дейности по преустройството на НДК за българското европредседателство през

...
Всички дейности по преустройството на НДК за българското европредседателство през
Коментари Харесай

Всички ремонтни дейности в НДК вече имат разрешение за строеж

Всички действия по преустройството на НДК за българското европредседателство през 2018 година, към този момент имат нужните строителни бумаги. Това заяви през днешния ден на парламентарен надзор министърът на културата Боил Банов в отговор на въпрос от депутата Жельо Бойчев.

След абсурда с уволнението на шефа на НДК Мирослав Боршош стана известно, че при ремонта на двореца са позволени редица нарушавания, в това число се правят действия без нужното позволение за градеж. Такива бяха реновациите на две кухни, преустрояване на санитарни възли, ремонт на В и К и климатични системи.

Всички те са получили строителни позволения в границите на предишния месец. Работният план за преустройството на Националния замък на културата е бил утвърден от основния проектант на София Здравко Здравков на 25 август.

Първоначално постройката трябваше да бъде подготвена през септември. Новият период, избран от Боил Банов бе октомври, като към този момент ремонтът " се движи в периоди " и ще завърши в точния момент, увери новият принципал на НДК.

Банов също уточни, че има проект за предпазване на творбите на изкуството, част от интериора на НДК, по време на ремонта.

Всички нередности по преустройството, установени от краткотрайната парламентарна анкетна комисия, са отстранени или в развой на премахване, добави министърът. Договорът за обезпечаването на сигурността на постройката се подписва през днешния ден, а до дни ще станат ясни и параметрите на спомагателните съглашения, в които влиза поръчване на озвучителна техника.

За довършването на ремонта страната отпусна още 28 млн. към първичните 17, нужни за подготовката на постройката. Близо 34 хиляди от тях са преведени досега.

Министърът удостовери, че с трите милиона от тях, изхарчени не по предопределение, са били покривани настоящи потребности на двореца.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Скандалът с НДК (43)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР