Всички детски площадки във Велико Търново вече са затворени, за

...
Всички детски площадки във Велико Търново вече са затворени, за
Коментари Харесай

Затвориха обекти във Велико Търново заради неспазване на санитарните мерки

Всички детски площадки във Велико Търново към този момент са затворени, с цел да се избегне скупчване на хора. Това е следващата противоепидемична мярка, която кметът Даниел Панов и общинският спешен щаб подхващат против разпространяването на Covid-19, оповестяват от пресцентъра на Общината.

Щабът заседава изключително поради известия от Националния действен щаб първи случай на инфектиран с Covid-19 в старопрестолния град. В края на предходната седмица великотърновецът се е върнал от София. В момента е под карантина. Установени са групите, с които той е бил в контакт. Всички лица са сложени под карантина, органите на реда реализират непоколебим надзор и към сегашния миг няма нарушавания от страна на контактните лица.

Баща и наследник лекари са под карантина поради COVID-19 във Велико Търново

Общо 88 души в региона са под карантина към 13,00 часа през днешния ден, оповестиха регионалният шеф проф. Любомира Попова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов и шефът на Регионална здравна ревизия доктор Евгения Недева. На 82 души са отпаднали карантинните ограничения. Последните разпоредби на здравния министър са, че не се позволява събирането на двама и повече лица в третата възраст на публично място, без значение дали е намерено или закрито.

7 души избягаха от карантината си във Великотърновско

Патрулиращите органи на реда наблюдават за скупчвания и в случай че открият случаи, издават устни разпоредби за разграничение на хората един различен. При неспазването им се ползват следващи по-строги ограничения.

Добрият образец – седем поданици на Килифарево, които се завръщат от Германия и Франция, неотложно са се свързали с кол-центъра в Община Велико Търново, РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи. В обособен парцел в региона на Килифарево те се слагат под 14-дневна наложителна карантина.

Продължават ежедневните инспекции на обекти, чиято активност е позволена в актуалните условия. Само във вчерашния ден с насилствена мярка са затворени 12 обекта поради неспазване на условията за хигиенични и санитарни ограничения, както и за обществена отдалеченост. По директива на Регионалната здравна ревизия магазините за облекла втора ръка също следва да не одобряват гости.

Във Велико Търново продължава използването на всички противоепидемични ограничения, измежду които:
- систематична стерилизация на улиците;
- ежедневна стерилизация на автобусните спирки и публичните пространства;
- два пъти на ден се обработват с дезинфектант рейсовете и други
Общината пусна и горещи телефони за доставка на артикули от първа нужда и медикаменти на възрастни, заболели и самотни хора. Приети са над 140 позвънявания, десетки доставки на артикули и консумативи от първа нужда към този момент са направени. Телефоните са 0883 247410, 0883 247411, 0883247412.

Сигнали за нарушение на карантината могат да бъдат подавани на номер 0878 920332.

Институциите работят в отлична връзка по използването на противоепидемичните ограничения. Няма аргументи за безпокойствие и напрежение, безапелационни са от общинския спешен щаб.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР