Всички деца в училищата рано и късно ще бъдат изложени

...
Всички деца в училищата рано и късно ще бъдат изложени
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи до Коледа с всички неваксинирани ученици

Всички деца в учебните заведения рано и късно ще бъдат изложени на ковид и до Коледа неимунизираните от тях ще го прекарат. Това твърди гръцкият професор по епидемиология Никос Сипсас, представен от телевизия Скай, заяви Dariknews.bg.

Той предизвестява, че към този момент има доста данни за деца, които боледуват от така наречен " дълъг Коронавирус " със мощна отмалялост, меланхолия, разстройства в разнообразни органи като белите дробове и сърцето. Същевременно разновидността Делта доста по-често визира децата от истинския вариант на ковид, като в същото време те могат да заразят възрастните и уязвимите групи. Той съобщи, че родителите би трябвало да вземат решение за децата си дали да изберат имунизацията, която носи напълно най-малък риск, или боледуването от COVID-19. В Гърция децата на възраст над 12 години могат да се имунизират при единодушие от родителите им.

Сипсас заяви, че междинната възраст на приетите в болница пациенти сега е 50 години, като 85 % са неимунизирани, а 15 % са имунизирани. Ваксинираните пациенти са най-вече възрастни или с съпътстващи болести, които компрометират имунната им система.

По отношение на прогнозата му за края на пандемията Сипсас счита, че тя ще е завършила до идващото лято, докато на практика всички или ще са имунизирани, или ще са прекарали вируса по един или различен метод и ще са придобили някакъв имунитет. Тази прогноза съгласно него ще се сбъдне, в случай че не се появи някоя пагубна разновидност на ковид, което не счита за евентуално, или не бъде импортиран нов вид от Африка, където имунизацията е доста ниска и сега се намира " горещата точка " на пандемията. Сипсас споделя, че пандемиите не не престават повече от три години, т.е. ще има гърмеж до Коледа, след което ще стартира еволюционен спад и след Великден обществото ще се върне към избрана нормалност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР