Всички деца стигат до момента, в който мечтаят и много

...
Всички деца стигат до момента, в който мечтаят и много
Коментари Харесай

Кои са най-подходящите кучета за деца

Всички деца стигат досега, в който мечтаят и доста желаят домакински любим. И най-често става дума за куче. Не всички породи обаче са подобаващи за деца.

Ето по какъв начин да изберете куче, в случай че към този момент сте решили да извършите тази значима стъпка. А е значима, тъй като кучето не е просто една играчка, а живо създание, което има потребност от грижи и разходки.

Защо е потребно

Включването на животно в фамилията е прелестна опция за децата, изключително за най-малките, да се научат да бъдат по-внимателни, по-грижовни и по-отговорни. В същото време това е още един другар в игрите, който на всичко от горната страна обича безусловно и същински. И е подготвен на всичко за своето семейство, даже когато дребният нахалник го дърпа за опашката, рисува с флумастер по гърба му или най-брутално му вади от устата с ръка откраднатото с толкоз труд кюфте от масата.

Има обаче и неща, с които наложително би трябвало да съобразите, когато избирате домашния си любим. На първо място – породата, и на второ, възможните алергии на някой от фамилията към кучешката четина. Има породи, които несъмнено не обичат деца (те няма да търпят нищо от гореизброеното), има и такива, които се нуждаят от доста придвижване и интензивност.

По формулировка няма неприятно куче, само че въпреки всичко някои не са по този начин общителни. Доброто образование е нужда и от време на време прави чудеса. Но все пак е по-добре да се спрете на породи, за които се знае, че са подобаващи за фамилии с деца.

Големи породи

Сред огромните кучета, най-подходяща за деца, са голдън ретривър, който просто кара всички да се влюбят в него. Освен това е едно доста мъдро куче, което обича да играе навън, търпеливо е и надеждно, и има спокоен манталитет. Харесва бягането и заради тази причина се предлага за тези, които водят по-активен метод на живот или живеят в къща с двор, където може да тича на воля.

Друго уместно куче е ирландският сетер. Със своята красива и лъскава четина той е неоспорим любим. И е доста деен и занимателен, образован и с уравновесен темперамент, което го прави подобаващ и за най-малките.

Пиренейското планинско куче е също уместно за деца. Това е топка от пухкава бяла четина със златно сърце. Отличава се с вродения си инстинкт за отбрана на своето човешко семейство.

Немската овчарка е различен добър избор. Тя е деликатна, търпелива, умна и мнтого послушна.

Бордър колито също заслужава внимание. Тази порода има естествена податливост да пази стадото, като под стадо влизат и членовете на фамилията. И е доста мъдро куче.

Истински колос на добротата е догът. Той има внушителни размери, само че е едно от най-спокойните и послушни кучета, които ще срещнете.

За фамилии с деца е подобаващ и лабрадорът, само че е добре да притежавате и къща с двор, защото той има потребност от повече придвижване.

Средни кучета

Сред приблизително огромните породи кучета, най-подходящ за фамилен живот, е мопсът. Макар да е по-малък от огромните си събратя, той в действителност има здрава структура, което го прави много устойчив. И е с жив темперамент, постоянно подготвен за игри. Не има необикновен предпазен инстинкт.

Колкото и необичайно да ви звучи, бултериерът е друго куче, което си пасва с децата като ръкавица. Далеч от общоприетото мнение, че това е доста рискова порода, в действителност грозноватият, само че обаятелен бултериер, е съвършен сътрудник на малчуганите в игрите и е кадърен на голямо самообладание с тях. Към децата и фамилията в никакъв случай няма да покаже експанзия, само че единствено някой да опита да посегне на неговите хора, той незабавно става мощно недоверчив и показва своя инстинкт за отбрана.

Боксерът е концентрат на деликатност и е превъзходен вид за деца. Освен това обожава игрите и е подготвен на всичко в името на някоя… пакост. Проблемът е, че пуска малко повече лиги от предстоящото. Но пък има огромна отговорност към фамилията.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР