Всички четири български представителки на сабя при жените преминаха успешно

...
Всички четири български представителки на сабя при жените преминаха успешно
Коментари Харесай

И четирите български сабльорки преминаха квалификациите на Световното първенство по фехтовка

Всички четири български представителки на сабя при дамите минаха сполучливо през квалификациите на Световното състезание в Кайро, Египет.

По този метод Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Ана Михайлова откриха място измежду най-хубавите 64 състезателки, които ще спорят за медалите във финалите в сряда (20 юли).

Най-добрата ни състезателка Йоана Илиева се оправи чудесно в груповата фаза и след шест следващи победи и нито една загуба тя се класира непосредствено за главната скица, където в първия кръг я чака двубой против Кейтлин Максуел от Англия.

Останалите три българки също минаха преодоляха груповата фаза, само че трябваше да преминат и през втория кръг на пресявките, с цел да заслужат мястото си измежду най-хубавите.

В решителните мачове за класиране Олга Храмова надигра Мария Матей от Румъния с 15:6, Емма Нейкова се оправи с 15:4 с Йоланда Муноз от Чили, а Ана Михайлова се наложи с 15:9 туша против представителката на Мароко Манал Сараа.

По този метод те също ще излязат на пътеката в Кайро още веднъж в сряда, като Храмова ще срещне полякинята Силвия Матушчак, Нейкова ще играе против друга представителка на " Дружина полска " Зузана Цислар, а Ана Михайлова ще се дуелира против Теодора Гунтура от Гърция.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР