Всички бременни знаят, че са им забранени алкохолът, меките сирена

...
Всички бременни знаят, че са им забранени алкохолът, меките сирена
Коментари Харесай

Тези 5 супер храни са полезни за бременните

Всички бременни знаят, че са им неразрешени алкохолът, меките сирена и нетрайните салами, защото могат да навредят на плода. Но също по този начин би трябвало да наблегнат на избрани храни в менюто си, с цел да може да обезпечат всички значими субстанции на бъдещето си дете. Ето и 5 храни, които е добре бременните да употребяват.

Сладки картофи

Калият, с който са цялостни сладките картофи, е извънредно потребен, без значение дали сте бременни или не. Бъдещите мами е значимо да одобряват задоволително от него, защото оказва помощ да имат устойчиво кръвно налягане.

Яйца

Те са добър източник на витамините B12 и D, които могат да подкрепят развиването на нервната система на бебето и надлежно да допринесат за здравословно тегло при раждане. Жълтъците съдържат холин, минерал, който е от решаващо значение за здравето на мозъка на вашето бебето. Трябва обаче да имате поради, че яйцата би трябвало да са твърдо сварени.

Тиквени семки

Те са един от най-хубавите източници на цинк, който е потвърдено, че оказва помощ за намаляването на риска от затруднения по време на бременността.

Чиа семена

Тези семенца ще ви обезпечат протеини, здравословни мазнини и най-важното - фибри (особено потребни за тези, които имат проблеми с храносмилането).

Зеленолистни

Кейл, спанак, рукола... Те всички са богати на фибри, витамин C и витамин K, а също по този начин на минералите желязо, калций и магнезий. Магнезият оказва помощ за контролиране на равнищата на захарта и кръвното налягане, калцият за построяването на костите на бебето, а фолиевата киселина и витамин C за развиването на нервната тръба и мозъка на плода.

Източник: iwoman.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР